ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Τα δύο χαρακτηριστικά που ίσως δείχνουν προδιάθεση Αλτσχάιμερ

Τα δύο χαρακτηριστικά που ίσως δείχνουν προδιάθεση Αλτσχάιμερ

Τα περιστατικά της νόσου Αλτσχάιμερ πρόκειται να ανέβουν αισθητά μέσα στα επόμενα χρόνια, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι οι διαγνώσεις θα τριπλασιαστούν έως το 2050.

Αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία έχουν ενισχύσει τις προσπάθειες κατανόησης της νόσου σε μία προσπάθεια εύρεσης αποτελεσματικής θεραπείας.

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές συζητούν πώς δύο χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ανθρώπου που μπορεί να δείχνουν προδιάθεση σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Η μελέτη συνδέει τη χαμηλή ευσυνειδησία και τον νευρωτισμό με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα διαπίστωσαν, επίσης, ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι συχνά ορατές από νωρίς σε άτομα με αυτά τα δύο χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Έρευνες έχουν δείξει, μάλιστα, ότι τα άτομα με υψηλή βαθμολογία ευσυνειδησίας είχαν 89% μειωμένο κίνδυνο για νόσο Αλτσχάιμερ, σε σύγκριση με εκείνα με χαμηλή βαθμολογία.

Πρόσφατη μελέτη που έγινε από Αυστραλούς επιστήμονες σε ποντίκια διαπίστωσε πως η διαρροή αίματος στον εγκέφαλο σωματιδίων που μεταφέρουν τοξικά λίπη και πρωτεΐνες μπορεί να είναι η αιτία αυτής της συσσώρευσης βήτα αμυλοειδούς.

«Ενώ γνωρίζαμε προηγουμένως ότι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο Αλτσχάιμερ ήταν η προοδευτική συσσώρευση αποθέσεων τοξικών πρωτεϊνών στον εγκέφαλο που ονομάζεται βήτα αμυλοειδές, δεν γνωρίζαμε από πού προήλθε το αμυλοειδές ή γιατί εναποτέθηκε στον εγκέφαλο» λέει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης John Mamo, διευθυντής του Ινστιτούτου Curtin for Health Research and Innovation στο Curtin University στην Αυστραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο PLoS Biology, έδειξε ότι οι τοξικές εναποθέσεις πρωτεΐνης που σχηματίζονται στον εγκέφαλο των ατόμων με Αλτσχάιμερ πιθανότατα φτάνουν στον εγκέφαλο από σωματίδια που μεταφέρουν λίπος στο αίμα, που ονομάζονται λιποπρωτεΐνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.