Τα υγιή λίπη που περιέχουν οι ξηροί καρποί βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης.
Οι ξηροί καρποί που μειώνουν την χοληστερίνη είναι τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα φουντούκια και τα ανάλατα φιστίκια.
Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ωμέγα-3 λιπαρά τα καρύδια μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, ενώ εμπεριέχουν μέταλλα ωφέλιμα για τον οργανισμό. Τα ακόρεστα λίπη τους συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερόλης στο σώμα. Τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, καθιστώντας τα ιδανική τροφή για διαβητικά άτομα ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και υγιή λίπη που μειώνουν τη χοληστερόλη συμβάλλοντας στην καρδιαγγειακή υγεία.
Τα πολλαπλά οφέλη των ξηρών καρπών
Επειδή περιέχουν ενώσεις που προσδιορίζονται ως φυτικές στερόλες, τα φουντούκια μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της επιβλαβούς χοληστερόλης, καθώς και στην παροχή υγιών λιπών. Όσον αφορά τα φιστίκια, αποτελούνται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης, ενώ επειδή προσφέρουν κορεσμό μπορούν να συμβάλλον και στη διατήρηση του σωστού βάρους.