ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τιμή και Δόξα στους Ίκαρους της Κωνσταντινούπολης!
prodeals

Οι τροφές που θα πρέπει να αποφύγετε αν πάσχετε από καρδιοπάθεια

Οι τροφές που θα πρέπει να αποφύγετε αν πάσχετε από καρδιοπάθεια

Η διατροφή μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ζωή μας και οι κακές επιλογές αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στον κόσμο καθώς, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από αυτά κάθε χρόνο.

Ανάμεσα στους κύριους κινδύνους για την εμφάνιση τέτοιων νοσημάτων είναι και η κακή διατροφή.

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφύγουμε για την υγεία της καρδιάς

Η Ρωσίδα διατροφολόγος Elena Solomátina εξηγεί ποια φαγητά πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε καρδιακά νοσήματα.

Καταρχάς, η ειδικός σημείωσε ότι πρέπει να μην υπερκαταναλώνετε αλμυρά φαγητά. Ο ΠΟΥ συνιστά να μην καταναλώνουμε πάνω από πέντε γραμμάρια αλάτι την ημέρα. Ειδικά για τους ασθενείς με καρδιακά νοσήματα η ποσότητα αυτή πρέπει να μειωθεί στο μισό.

Ανάμεσα στα φαγητά που είναι πλούσια σε αλάτι περιλαμβάνονται οι πίκλες, τα λουκάνικα, οι σάλτσες και κάποια είδη ζυμαρικών.

Η διατροφολόγος συνιστά να αποφεύγετε επίσης τρόφιμα πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, καθώς είναι «ιδιαίτερα επικίνδυνα» για το σώμα όταν οξειδώνονται. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αποφύγετε το φοινικέλαιο, η μαργαρίνη και το λίπος διαίτης.

«Γενικά, κάθε είδους αρτοπαρασκεύασμα απαγορεύεται: μπισκότα, ψωμί και γλυκίσματα όπως πάστες. Συχνά το άσπρο ψωμί, ακόμα και της καλύτερης ποιότητας, περιέχει ουσίες που προκαλούν φλεγμονή και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων» είπε η Solomátina στο Narodnie Novosti.

Σύμφωνα με την ειδικό, οι ασθενείς με καρδιακά νοσήματα πρέπει επίσης να αποφύγουν τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη, η οποία μπορεί να καταστρέψει το αγγειακό ενδοθήλιο, να προκαλέσει φλεγμονή και τη συγκέντρωση κακής χοληστερίνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οτιδήποτε χρησιμοποιείται για να βελτιωθεί η γεύση ή το χρώμα, καθώς και τα συντηρητικά, πρέπει επίσης να προστεθούν στην απαγορευμένη λίστα. Αυτά τα υλικά μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες στο σώμα και επίσης να συμβάλουν στην ανάπτυξη καρδιακών ή αγγειακών νοσημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.