ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: «Η ανοσία των εμβολίων ανώτερη από την φυσική»

Λειτουργούν σαν πλασιέ εμβολίων εμμένοντας σε θέσεις μακριά από την μέχρι σήμερα κρατούσα επιστημονική αντίληψη - Αναμνηστικές δόσεις κάθε πέντε μήνες!

Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: «Η ανοσία των εμβολίων ανώτερη από την φυσική»

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, παράθεσαν σήμερα τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα.

Η κυρία Θεοδωρίδου επέμεινε στην θεωρία της υβριδικής( έτσι χαρακτήρισε την ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια) ανοσίας, θεωρία πρωτοφανής για τα διεθνή ιατρικά χρονικά και την κρατούσα επιστημονική αντίληψη για την ανωτερότητα της φυσικής ανοσίας,

Συγκεκριμένα είπε:

«Από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, είχαμε προβληματισμούς για την προσφερόμενη διάρκεια ανοσίας. Σήμερα γνωρίζουμε πως διαρκεί έξι ή περισσότερους μήνες. Για άτομα που είχαν νοσήσει με Covid, υπάρχει σύσταση για μια δόση εμβολίου έξι μήνες μετά τη νόσηση»

Για την ανοσία τόνισε πως η φυσική συμπληρώνεται από αυτή του εμβολίου και ονομάζεται υβριδική. Τόνισε δε, πως προστατεύει και από τη μετάλλαξη Δέλτα.

«Η ανοσία επηρεάζεται από την ηλικία, τα υποκείμενα νοσήματα και τις μεταλλάξεις. Δεδομένα μελέτης του CDC έχουν δείξει πως η ανοσία από τον εμβολιασμό υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από την Covid», συμπλήρωσε.

Μίλησε ακόμα για τα αποτελέσματα μελέτης, όπου ανεμβολίαστοι που είχαν νοσήσει -διάστημα έως 5 μήνες- είχαν 5,5, φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σε σχέση με τους εμβολιασμένους που δεν είχαν νοσήσει.

Η τρίτη δόση είναι αποτελεσματική στην προστασία από σοβαρές μορφές νόσου σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν 2 δόσεις πέντε μήνες πριν, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.