Σε όλους τους ανθρώπους αρέσει ιδιαίτερα το κρέας, όμως η κατανάλωσή του δεν πρέπει να ξεπερνά κάποια συγκεκριμένα όρια.
Δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε κάθε βδομάδα κρέας, όσο και αν απογοητεύουμε τους φανατικούς κρεατοφάγους.
Όσο υπάρχει ισορροπία στη διατροφή και βρίσκεις εναλλακτικούς τρόπους να βάλεις πρωτεΐνη στον οργανισμό σου, όπως για παράδειγμα ασπράδι αυγού δεν χρειάζεσαι κρέας.
Παρόλα αυτά, αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό, τότε πρέπει να δώσεις βάση για να μην έχεις επιπλοκές στην υγεία σου, όπως καρκίνο του παχέος εντέρου που έχουν δείξει ειδικές μελέτες.
Κάπως έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο παρακάτω συμπέρασμα
Από τη στιγμή που τα κρέατα τα χωρίζουμε σε δύο κατηγορίες…
Το κόκκινο κρέας
Και το λευκό
Ο Εθνικός Διατροφικός Οδηγός προτείνει για ενήλικες κατανάλωση 1 μερίδας κόκκινου κρέατος εβδομαδιαίως (πχ: ένα μπιφτέκι ή μια μπριζόλα στο μέγεθος μιας παλάμης).
Πόσο κρέας κάνει να τρώμε μέσα στη βδομάδα;
1-2 μερίδες λευκό κρέας (πχ: μισό στήθος ή ένα μπούτι κοτόπουλο).