ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου πυραύλου της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Ντοκουμέντο: Ο κατασκευαστής των στειλεών των rapid-test επιβεβαιώνει την ύπαρξη καρκινογόνου ουσίας στο προϊόν του!

Ντοκουμέντο: Ο κατασκευαστής των στειλεών των rapid-test επιβεβαιώνει την ύπαρξη καρκινογόνου ουσίας στο προϊόν του!

Mετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σήμερα ότι όσοι πολίτες δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν με τα σκευάσματα κατά του Covid-19, θα πρέπει να κάνουν rapid test περίπου «ακόμα και στον ύπνο τους» για να μπορούν να κυκλοφορούν, η αποκάλυψη ότι οι μπατονέτες των rapid-test περιέχουν καρκινογόνο ουσία, παίρνει νέες διαστάσεις.

https://www.vimeo.com/641906745

Ειδικά από την στιγμή, που όπως αποκαλύπτεται σήμερα ο κατασκευαστής των μπατονετών των rapid test του Covid-19 με το Οξείδιο του Αιθυλενίου (Ethylene Oxide – ΕΟ), απαγορευμένης καρκινογόνου, μεταλλαξιογόνου και τοξικής ουσίας, σε στειλεούς (δειγματοληπτικές μπατονέτες) παραδέχεται την ύπαρξή του στο προϊόν του!

Σε σχετικό έγγραφο επιβεβαιώθηκε εγγράφως η ύπαρξη της καρκινογόνου ουσίας μέσω πιστοποιητικών που παρείχε ο ίδιος ο κατασκευαστής των συγκεκριμένων στειλεών (μπατονετών) που ελέγχθηκαν προηγουμένως εργαστηριακά, σε ποσότητα <2μg/g σε μετρήσεις που έγιναν 8 και 14 μέρες μετά την αποστείρωση τους.

Iδού η επιστολή παραδοχής της ύπαρξης της συγκεκριμένης καρκινογόνου ουσίας στις μπατονέτες των rapid test:

Πριν συνεχίσουμε να πούμε ότι το YouTube, χωρίς να περιμένει την απάντηση του κατασκευστή κατέβασε το συγκεκριμένο βίντεο ως «ιατρική παραπληροφόρηση»!

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του AlarmCall επιχειρώντας περαιτέρω διερεύνηση του θέματος έλαβε επιστολή παραδοχής από τον κατασκευαστή για τους στειλεούς τύπου MFS-96000BQ που αποστειρώνονται με Οξείδιο του Αιθυλενίου (sterilized ΕΟ – Ethylene Oxide)!

Οι συγκεκριμένοι στειλεοί είχαν προηγουμένως ελεγχθεί εργαστηριακά στην Κύπρο, όπου ανιχνεύθηκε η ύπαρξη της απαγορευμένης καρκινογόνου, μεταλλαξιογόνου και τοξικής αυτής ουσίας σε επίπεδο συγκέντρωσης 36 φορές πιο πάνω από το όριο ανίχνευσης της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε.

Η μέθοδος ανίχνευσης που χρησιμοποιήθηκε στηρίζεται στο γερμανικό πρότυπο L53.00-11999-11 με ανάλυση σε GC-EAD σύστημα αέριας χρωματογραφίας.

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών (ECHA), το Οξείδιο του Αιθυλενίου είναι απαγορευμένη ουσία με μηδενικό όριο λόγω του ότι έχει αναγνωριστεί και ταξινομηθεί ως καρκινογόνος, μεταλλαξιογόνος και τοξική.

Τα τρόφιμα στα οποία ανιχνεύεται οποιαδήποτε ποσότητα Οξειδίου του Αιθυλενίου αποσύρονται άμεσα από την αγορά για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και οδηγίες του ECHA.

Οι εν λόγω στειλεοί είναι του ίδιου τύπου με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν ή/και χρησιμοποιούνται ευρέως σε δημόσια ή/και ιδιωτικά νοσηλευτήρια και εργαστήρια.

Βάσει των πιο πάνω ανησυχητικών για τη δημόσια υγεία ευρημάτων, θέτουμε εκ νέου τα εξής ερωτήματα:

– Γιατί μετά από την ανοιχτή πρόσκληση για το σοβαρό αυτό θέμα προς το Υπουργείο Υγείας και αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν το θέμα αυτό για το καλό της δημόσιας υγείας, αντ’ αυτού προσπάθησαν να το προσπεράσουν με προφάσεις για πρότυπα και απειλές για καταγγελία της ερευνητικής ομάδας;

– Τι απαντούν οι “ειδικοί” τώρα που το καινούργιο εύρημα έρχεται κατευθείαν και επίσημα από την κατασκευάστρια εταιρεία με επιβεβαίωση ανίχνευσης <2μg/g (δηλ. μέχρι και 1.99μg/g) ΕΟ σε χρόνο 8 και 14 μέρες μετά την αποστείρωση του υλικού;

– Τι απαντούν τώρα οι “ειδικοί” που προφασίζονταν ότι το ΕΟ χρησιμοποιείται για αποστείρωση χωρίς να είναι ανιχνεύσιμη η ύπαρξη του κατά την χρήση του;

– Ποιοι είναι οι αρμόδιοι φορείς και ποιες οι ευθύνες τους;

– Έχει ελεγχθεί ο εν λόγω ιατρικός εξοπλισμός κατά πόσο είναι συμβατός με τις πρόνοιες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για ιατρικό εξοπλισμό (MDR – Medical Device Regulation) EE 2017/745, όπως π.χ. για επικινδυνότητα, εκτίμηση κινδύνου και παρακολούθηση;

– Έγιναν έρευνες και έλεγχοι καταλληλότητας πριν την εισαγωγή των στειλεών;

– Τα πιστοποιητικά του κατασκευαστή επιβεβαιώνουν υπόλειμμα ΕΟ στο υλικό μετά από 8 και 14 μέρες. Αυτό δεν αποτελεί λόγο διερεύνησης κατά πόσο το ΕΟ παραμένει στην μπατονέτα μετά από μεγάλη χρονική περίοδο και άρα μπορεί να μεταφερθεί με έκθεση του στην ρινική βλεννογόνο;

– Ποιοι οι κίνδυνοι για παιδιά και ενήλικες που υπόκεινται ανά 72 ώρες (ή και λιγότερο σε κάποιες περιπτώσεις) σε αυτό τον έλεγχο παρά τη θέληση τους όπως τους επιβάλλουν τα διατάγματα του Υπ. Υγείας;

Να θυμίσουμε ότι στα τρόφιμα, σύμφωνα με έγγραφα του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, ακόμα και χαμηλή ποσότητα ΕΟ να ανιχνευθεί, όταν είναι μακροπρόθεσμη η κατανάλωση, υπάρχει η πιθανότητα καρκίνου και πρέπει να αποσύρονται άμεσα.

Ποια η διαφορά της ύπαρξης του ΕΟ σε τρόφιμα αφού μέσω στόματος και ρινικής κοιλότητας πάει κατευθείαν στο αίμα;

Κρούουμε κατ’ επανάληψη τον κώδωνα κινδύνου λόγω της άμεσης έκθεσης του πληθυσμού μέσω του ρινικού βλεννογόνου στην επικίνδυνη και καρκινογόνο αυτή ουσία και ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές:

– Άμεση κατάργηση της χρήσης των συγκεκριμένων στειλεών μέχρι την διερεύνηση του θέματος

– Αμεση διερεύνηση του θέματος για ευθύνες όπου αναλογούν σε περίπτωση επιβεβαίωσης των ευρημάτων

– Επίσημη εκτίμηση κινδύνου με βάση την ισχύουσα νομοθεσία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Να χρησιμοποιηθούν εξετάσεις σάλιου για ταχεία ανίχνευση κατά τις οποίες δεν γίνεται επαφή με ανθρώπινους ιστούς όπως συμβαίνει στη Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.