Η παθολόγος Εύη Κιαγιά έδωσε συνέντευξη στην οποία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τάσσεται κατά των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
Να σημειώσουμε ότι η Εύη Κιαγιά εργάστηκε πεντέμισι χρόνια στον Ερυθρό Σταυρό στο τμήμα Παθολογίας και στη συνέχεια σε μεγάλα ιδιωτικά κέντρα της Αθήνας.
Σύμφωνα με την ίδια, τα εμβόλια νέας τεχνολογίας δεν είναι δοκιμασμένα αρκετά, βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και έχουν λάβει έκτακτη άδεια. Ενώ τάσσεται υπέρ των παλιών εμβολίων, διαφωνεί με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και υποστηρίζει ότι «κάνουμε “ληγμένα” εμβόλια», γιατί τα εμβόλια αυτά πολεμούν μόνο μία ακίδα του ιού και όχι τις μεταλλάξεις.
Η ίδια στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Ζούγκλα αναφέρει, μεταξύ άλλων:
«Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές μελέτες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία είναι νέας τεχνολογίας εμβόλια. Έχουν ολοκληρωθεί μόνο σε πειραματόζωα… Βρίσκονται στην τρίτη κλινική φάση, η οποία είναι πειραματική, και δεν έχουν άδεια ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε από τον ΠΟΥ. Έχουν προσωρινή άδεια, η οποία νομίζω πως δεν θα γίνει ποτέ κανονική άδεια. Ένας ιός όπως ο κορωνοϊός ο οποίος μεταλλάσσεται με την ταχύτητα με την οποία μεταλλάσσεται είναι αδύνατον να καταπολεμηθεί με το εμβόλιο. Είναι αδύνατον από την ημέρα της παραγωγής του μέχρι την ημέρα της χρήσης του να προλάβει τον ιό, επειδή ο ιός μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα. Δεν μπορώ να υποστηρίξω ως γιατρός ότι αυτή η νέα μετάλλαξη καλύπτεται από το προηγούμενο εμβόλιο. Και, κυρίως, ένα εμβόλιο που έχει λάβει προσωρινή άδεια».
Ακόμη, επισημαίνει πως «το εμβόλιο κατά του Covid γίνεται σε λάθος χρονική στιγμή, διότι ποτέ κανείς στον πλανήτη δεν έχει εμβολιάσει μέσα σε περίοδο πανδημίας. Για παράδειγμα, τα κανονικά εμβόλια γίνονται πριν ή στο τέλος της εποχικής γρίπης. Τα εμβόλια κάνουν πιο γρήγορες μεταλλάξεις».
Δηλώνει υπέρ των αντι-ιικών φαρμάκων που έχουν ήδη διανεμηθεί σε δέκα νοσοκομεία της χώρας. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι κάνουμε «ληγμένα» εμβόλια.
«Είναι ένας ιός ο οποίος μεταλλάσσεται χιλιάδες φορές πιο γρήγορα από το εμβόλιο της γρίπης. Όταν το εμβόλιο της γρίπης επικαιροποιείται κάθε έναν με ενάμιση χρόνο και έρχεται καινούργιο εμβόλιο της γρίπης το οποίο περιλαμβάνει και τις μεταλλάξεις, μπορεί να συγκριθεί με αυτό το -καινούργιας τεχνολογίας- εμβόλιο;».
Η γιατρός υποστηρίζει: «Υπάρχουν έρευνες, καθώς και η Γενική Ιατρική, που έχουν αποδείξει ότι ένας εμβολιασμένος ρίχνει το ανοσοποιητικό του σύστημα και βάζει τα λεμφοκύτταρα πρώτης γραμμής, δηλαδή τους στρατιώτες ενός οργανισμού, να καταπολεμήσουν μόνο τη συγκεκριμένη ακίδα. Καταπολεμάει τον ιό πριν τη μετάλλαξη».
Σε ερώτησή μας εάν ο ΠΟΥ λέει ψέματα ότι με τα εμβόλια προστατευόμαστε από τον κορωνοϊό, η απάντησή της είναι η εξής: «Δεν είναι θέμα λάθους, είναι θέμα ψεύδους. Για να πουλήσουμε εμβόλια. Είναι θέμα παγκοσμιοποίησης…».
Σχετικά με το ότι χώρες που έχουν εμβολιαστεί κατά 80%-90% και σύμφωνα με τα στοιχεία πεθαίνουν λιγότεροι σε αριθμό από τον κορωνοϊό έναντι άλλων χωρών όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα, η κυρία Κιαγιά υποστηρίζει: «Σε αυτές τις χώρες έχουν καλύτερο σύστημα υγείας. Έχουν μια πρωτοβάθμια περίθαλψη πολύ δυνατή».
Επίσης, σε άλλο σημείο αναφέρει: «Δεν πρόκειται να φτάσουμε ποτέ στην ανοσία αγέλης, σύμφωνα με την Ιατρική. Σε ιούς δεν γίνεται ανοσία αγέλης… Ο κορωνοϊός είναι τόσο γρήγορα μεταλλάξιμος ιός, που δεν θα μπορέσει ποτέ να βγει εμβόλιο για τον συγκεκριμένο ιό».
Χωρίς τον εμβολιασμό δεν θα είχαμε τόσο πολλές μεταλλάξεις, ενώ οι εμβολιασμένοι έχουν πιο αδύναμο οργανισμό, υποστηρίζει η ίδια.
«Εάν δεν εμβολιαζόμασταν, υπήρχε η περίπτωση οι μεταλλάξεις να ήταν πιο αργές. Αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμένοι μεταλλάσσουν τον ιό πολύ πιο γρήγορα, γιατί ο κάθε ιός, όταν εσύ προσπαθείς να τον πολεμήσεις, εννοείται πως βρίσκεται κι αυτός σε άμυνα και προσπαθεί να βγάλει καινούργια όπλα. Τα όπλα αυτά είναι η νέα μετάλλαξη. Και τότε θα αρρωστήσει τον πιο αδύναμο οργανισμό, οι οποίοι είναι οι εμβολιασμένοι, γιατί αυτοί παράγουν αντισώματα μόνο της μίας ακίδας και όχι συνολικά αντισώματα».
Τέλος, τονίζει πως η «αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του Covid είναι κάτω του 50%».