ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου πυραύλου της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Τα 5 συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις κατά το μαγείρεμα

Τα 5 συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις κατά το μαγείρεμα

Όσον αφορά στη μαγειρική, κάποιοι περηφανεύονται ότι είναι οι καλύτεροι σεφ, άλλοι καίνε ό,τι αγγίζουν και οι υπόλοιποι ανήκουν κάπου στη μέση.

Ανεξαρτήτως του πού βρίσκεστε στο φάσμα της μαγειρικής, υπάρχουν ορισμένα λάθη που όλοι μπορεί να κάνουμε στην κουζίνα μας .

  • Χρησιμοποιείς το ίδιο μαχαίρι για να κόψεις όλα τα τρόφιμα

Όσες πιστεύουν ότι εξοικονομούν χρόνο χρησιμοποιώντας ένα μόνο μαχαίρι για να ετοιμάσουν οποιοδήποτε πιάτο, κάνουν λάθος. Η χρήση του σωστού μαχαιριού για κάθε κοπή κάνει την όλη διαδικασία ευκολότερη και γρηγορότερη. Για να κόψεις κρέας, επίλεξε ένα μεγάλο μαχαίρι. Για λαχανικά, φρούτα, ακόμη και πουλερικά, επίλεξε ένα μικρό μαχαίρι. Για να κόψεις ψωμί, ένα οδοντωτό μαχαίρι είναι ιδανικό.

  • Κόβεις τη μπριζόλα σου αμέσως μόλις ετοιμαστεί

Εκτός από το να μαγειρεύεις το κρέας μόλις το βγάλεις από το ψυγείο, ένα άλλο πολύ συχνό λάθος είναι να κόψεις το κρέας μόλις τελειώσει το ψήσιμο. Συνιστάται να το αφήσεις να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά αφού το βγάλεις από το φούρνο ή τη φωτιά, καθώς η ζέστη μέσα στο κρέας το βοηθά να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και να το κρατήσει ζουμερό.

  • Δεν δοκιμάζεις το φαγητό κατά την προετοιμασία

Δεν είναι καθόλου κακό να δοκιμάζεις το φαγητό ενώ μαγειρεύεις, αρκεί να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες υγιεινής. Είναι σημαντικό να ελέγξεις αν το ντρέσινγκ είναι καλό ή αν το κρέας, τα ζυμαρικά ή οτιδήποτε ετοιμάζεις, είναι στο σωστό σημείο μαγειρέματος και αν η υφή είναι εντάξει. Αυτό σου επιτρέπει να αποφύγεις λάθη και σου δίνει χρόνο να διορθώσεις τη συνταγή σου.

  • Προσθέτεις λάδι (οποιοδήποτε λάδι) στο νερό στο οποίο πρόκειται να μαγειρέψεις ζυμαρικά

Αυτός είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί αμέσως. Η προσθήκη λαδιού στο νερό των ζυμαρικών όχι μόνο δεν εμποδίζει τη ζύμη να κολλήσει στην κατσαρόλα, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τα ζυμαρικά πιο βαριά, κάνοντας τη σάλτσα να κολλήσει πιο δύσκολα. Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος δεν αναμειγνύεται με το νερό.

  • Χύνεις το νερό στο οποίο μαγειρεύονται τα ζυμαρικά
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνήθως πετάμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, επειδή αυτό το νερό χρησιμοποιείται για να κάνει τη σάλτσα πιο σταθερή και νόστιμη. Συνιστάται λοιπόν να μεταφέρεις αυτό το νερό σε ένα δοχείο και να το αναμίξεις με τη σάλτσα, η οποία θα γίνει πιο πηχτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.