ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Έφτασαν στη χώρα μας τα πρώτα χάπια κατά του κορωνοϊού

Το molnupiravir διατίθεται σε κάψουλες και θα πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες

Έφτασαν στη χώρα μας τα πρώτα χάπια κατά του κορωνοϊού

Την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον «σαρώνει» και την Ελλάδα, έφτασαν στη χώρα μας οι πρώτες χιλιάδες θεραπείες της MSD.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, 5.760 θεραπείες molnupiravir βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα, από όπου θα διατεθούν βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Θυμίζουμε ότι το molnupiravir διατίθεται σε κάψουλες και θα πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες. Σημαντική είναι η χορήγηση του όσο το δυνατόν νωρίτερα μετά την διάγνωση της COVID-19 και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Αποτελεσματικές κατά της Όμικρον οι θεραπείες δια στόματος

Τα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι τόσο το αντιικό χάπι της Pfizer όσο και αυτό της MSD παραμένουν αποτελεσματικά κατά της μετάλλαξης Όμικρον, ανέφερε ένας κορυφαίος αξιωματούχος του FDA την Πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα υπάρχοντα δεδομένα που έχουμε υποδεικνύουν ότι τα χάπια είναι αποτελεσματικά κατά της Όμικρον» είπε η Δρ Patrizia Cavazzoni, προσθέτοντας ότι και τα δύο φάρμακα παρεμβαίνουν στον τρόπο αναπαραγωγής του ιού, μια διαδικασία που δεν αλλάζει σε διάφορες παραλλαγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.