ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Συνελήφθη καθηγήτρια που έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού σε ανήλικο χωρίς την έγκριση των γονέων του

ΗΠΑ: Συνελήφθη καθηγήτρια που έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού σε ανήλικο χωρίς την έγκριση των γονέων του

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί σε μία καθηγήτρια στην περιοχή του Λονγκ Άϊλαντ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται ότι έκανε εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε 17χρονο στο σπίτι της και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση των γονέων του.

Η καθηγήτρια, που ταυτοποιήθηκε ως Λάουρα Πάρκερ Ρουσό, φέρεται ότι έκανε το εμβόλιο στις 31 Δεκεμβρίου. Ο έφηβος πήγε σπίτι του και είπε στη μητέρα του τι συνέβη. Τότε, η μητέρα προσέφυγε στην αστυνομία και έγινε έρευνα για το περιστατικό, ενώ ανακοινώθηκε ότι η Λ. Π. Ρουσό δεν είναι επαγγελματίας γιατρός και ως εκ τούτου δεν είναι εξουσιοδοτημένη να χορηγεί εμβόλια.

Η γυναίκα συνελήφθη και κατηγορείται για μη εξουσιοδοτημένη άσκηση επαγγέλματος, ωστόσο φέθηκε ελεύθερη και αναμένεται ότι θα δικαστεί στις 21 Ιανουαρίου.

Η γυναίκα είναι 54 ετών, καθηγήτρια βιολογίας και τέθηκε σε διαθεσιμότητα έως να υπάρξει αποτέλεσμα στην έρευνα των αρχών. Άγνωστο όμως παραμένει πώς η Λ. Π. Ρουσό απέκτησε το εμβόλιο ή αν υπήρξε παρακολούθηση μετά τη χορήγησή του, με βάση τα πρωτόκολλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τη χορήγηση του εμβολίου, ο ασθενής πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του, ενώ ο χειριστής θα πρέπει να έχει ιατρικές γνώσεις για να κάνει σωστά την έγχυση, αλλά και να γνωρίζει τα ζητήματα που αφορούν στις αλλεργίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.