ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Rapid test: «Τα αρνητικά είναι κατά 50% αληθή»

Rapid test: «Τα αρνητικά είναι κατά 50% αληθή»

Στα rapid test, στο εάν δίνουν αληθή αποτελέσματα αλλά και στο άνοιγμα των σχολείων εστίασε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Τετάρτη (5/1) ο διευθυντής του τομέα Βιοχημείας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Αναστάσης Περράκης.

Ο Αναστάσης Περράκης εστίασε στο εάν οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες επισημαίνοντας πως υπάρχουν δύο επιλογές.

«Τα σχολεία είτε πρέπει να μείνουν κλειστά 1-2 εβδομάδες για να δούμε αν θα αυξηθούν οι νοσηλείες ως αποτέλεσμα αύξησης των κρουσμάτων είτε απλά να ανοίξουν».

«Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στις δουλειές του, δεν μπορεί να μένει στο σπίτι να φυλάει τα μικρότερα παιδιά» τόνισε ο διευθυντής του τομέα Βιοχημείας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.

«Υπάρχει και το επιχείρημα ότι οι έφηβοι γυρνάνε αριστερά και δεξιά οπότε καλύτερα να τους έχεις μέσα σε μια αίθουσα και τελικά τα παιδιά αρρωσταίνουν ελαφρά. Υπάρχει το ρίσκο ότι το άνοιγμα των σχολείων θα συμβάλει στην διασπορά της πανδημίας» είπε.

Στατιστικά με τόσα κρούσματα που ανιχνεύονται κάθε μέρα, ο Αναστάσης Περράκης σημείωσε «σε μια τάξη 30 ατόμων, με τεράστια πιθανότητα σε κάθε τμήμα θα υπάρχουν 2-3 θετικά περιστατικά. Ξέρουμε επίσης ότι τα ράπιντ τεστ είναι 50-50 να πιάσουν ένα κρούσμα. Και να κάνουμε τεστ σε όλη την τάξη, θα πιάσουμε τα μισά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά η τάξη σε 2-3 εβδομάδες με την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον θα έχει κολλήσει, δεν υπάρχει περίπτωση. Γι’ αυτό η επιλογή είναι πολιτική. Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω αυτό το αυστηρό πλαίσιο που κοστίζει και οικονομικά και ψυχολογικά και σε αναστάτωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.