Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν, έκανε χυδαία επίθεση στους ανεμβολίαστους πριν από λίγες ημέρες, καθώς υποστήριξε ότι θέλει να τους «τσαντίσει» και πώς δεν θα ησυχάσει μέχρι να εμβολιαστούν όλοι, γιατί όπως είπε είναι κίνδυνος για τους άλλους.
Παρόλα αυτά τα όσα είπε ο Γάλλος πρόεδρος ήταν αντεπιστημονικά, σύμφωνα με τον Γάλλο καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Ντιντιέ Ραούλ, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται για προσωπική προστασία και τον συνέστησε μόνο για τα άτομα που είναι άνω των 54 ετών, ή έχουν κάποια συννοσηρότητα.
Αντιθέτως είπε στο Touche pas à mon poste ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται εμβολιασμός για τον περιορισμό της πανδημίας και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πιο μολυσματικοί μεταδοτικοί παρά οι εμβολιασμένοι. Στην Δέλτα οι εμβολιασμένοι είχαν ιικά φορτία ανώτερα από τους ανεμβολίαστους».
«Έχουμε στη διάθεσή μας κάποια απόδειξη ότι αυτός εξυπηρετεί σε κάτι; Γι’ αυτό ακριβώς κι η απάντηση είναι, λυπάμαι που διαφωνώ με τις Αρχές, είναι όχι! Αυτό (ο εμβολιασμός) δεν ελέγχει την επιδημία σε καμία περίπτωση! Οι χώρες στις οποίες έγιναν τα περισσότερα εμβόλια είναι αυτές που έχουν τα περισσότερα κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Γενικώς δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι ανεμβολίαστοι είναι πιο μεταδοτικοί απ’ τους εμβολιασμένους! Καμία σχέση αν κοιτάξουμε το ιικό φορτίο.
Γνωρίζω πως προσπάθησαν να μας εκθειάσουν πράγματα που είναι εντελώς λάθος για τη Δέλτα. Όσον αφορά την Δέλτα, κατά παράδοξο τρόπο, οι εμβολιασμένοι είχαν ιικό φορτίο πιο σημαντικό απ’ τους ανεμβολίαστους!».
Μάλιστα τόνισε ότι οι χώρες που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, έχουν και τα περισσότερα κρούσματα, προσθέτοντας ότι «τα κρούσματα που καταγράφονται από 15 μέρες μέχρι 3 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό. Κι αυτό πιθανότατα οφείλεται σε ένα φαινόμενο το οποίο δεν αναλύθηκε επαρκώς και σε μια επιδημιολογία πλημμελώς καμωμένη που είναι τα ενισχυτικά αντισώματα, που σημαίνει ότι υπάρχουν αντισώματα που ευνοούν τη λοίμωξη (ΑDE) και η δράση τους γίνεται ορατή τρεις εβδομάδες μετά τη λοίμωξη».
Ο Ν.Ραούλ γιατρός και μικροβιολόγος με ειδίκευση στις μολυσματικές ασθένειες. Το 1984, ο Ραούλ δημιούργησε την Μονάδα Rickettsia στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille. Δίδαξε επίσης μολυσματικές ασθένειες στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Aix-Marseille.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.