Την τελευταία του πνοή άφησε ένα 11χρονο αγόρι από τη Βραζιλία τρεις μόλις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του με την πρώτη δόση του σκευάσματος της Pfizer για τον κορωνοϊό.

Ο Luiz Guilherme, κάτοικος Juiz de Fora, έκανε εμβόλιο στις 21 Ιανουαρίου και άρχισε να υποφέρει από δύσπνοια λίγο αργότερα, σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων R7.

18 ημέρες μετά την πρώτη δόση, στις 8 Φεβρουαρίου, ο Luiz άρχισε να υποφέρει από συμπτώματα γρίπης και μεταφέρθηκε από την γιαγιά του σε ένα κέντρο υγείας στο Santa Cecilia.

Στην μονάδα υγείας, υποβλήθηκε σε γρήγορο τεστ COVID και βρέθηκε θετικός. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας του συνταγογράφησαν φάρμακα για τα συμπτώματα της γρίπης και πήρε εξιτήριο. Ωστόσο, το επίπεδο κούρασής του ήταν τόσο υψηλό που έπρεπε να μεταφερθεί στο σπίτι.

Όταν έφτασε στο σπίτι, ο Λουίζ ξεκουράστηκε και τον βρήκε νεκρό η γιαγιά του την επόμενη μέρα. Το πιστοποιητικό θανάτου του αναφέρει ότι πέθανε ως αποτέλεσμα «λοίμωξης από κορωνοϊό».

Ένα μέλος της οικογένειας είπε:

«Δεν είχε συννοσηρότητες. Ήταν εξαιρετικά δραστήριος και έπαιζε πάντα στον δρόμο. Δεν έπαθε σχεδόν ποτέ γρίπη».

Ο Λουίζ έκανε την πρώτη του δόση του εμβολίου Pfizer στις 21 Ιανουαρίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σύνδεση μεταξύ του ξαφνικού θανάτου του και της ένεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με καθηγητή παιδιατρικής στοUFMG (Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Minas Gerais ), ο Luiz θεωρήθηκε «μη εμβολιασμένος» καθώς είχε λάβει μόνο μία δόση.