Στον κόσμο του φαγητού ανά διαστήματα παρατηρούμε διάφορες ιδιαίτερες περιπτώσεις που μάς κινούν το ενδιαφέρον που έχουν δημιουργηθεί από επιστημονικές ομάδες με σκοπό να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Μια από τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις είναι μια μπανάνα της οποίας η φλούδα δεν πετάγεται αλλά τρώγεται.
Πρόκειται για τις μπανάνες «Mongee», ένα νέο είδος που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε στην Ιαπωνία, οι οποίες μπορούν να καταναλωθούν ολόκληρες, μαζί με τη φλούδα.
Την καλλιέργειά τους ανέλαβε η «D&T Farm», μια εταιρεία που πραγματοποιεί έρευνες, ενώ εξίσου πρωτοπόρα με το προϊόν είναι και η μέθοδος παραγωγής του, δεδομένου ότι καλλιεργείται σε ακραίες συνθήκες προσομοίωσης καιρικών καταστάσεων παρόμοιων με αυτές της εποχής των παγετώνων.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας παραγωγής της «Mongee», πρόκειται για μια μπανάνα γλυκιά, με περιεκτικότητα σε σάκχαρα περίπου 5 γραμμάρια περισσότερα από τις συμβατικές.
Όσο για τη φλούδα της, υποστηρίζουν ότι δεν είναι πικρή όπως οι κλασικές μπανάνες ενώ όσοι τη δοκίμασαν υποστήριξαν επίσης ότι έχει γεύση που μοιάζει πολύ με αυτή του ανανά.
Δεδομένου ότι η πλήρης αποσύνθεση της φλούδας μιας μπανάνας μπορεί να διαρκέσει περίπου δύο χρόνια, μια τέτοια ανακάλυψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα της αντιμετώπισης των απορριμάτων που προέρχονται από φαγητό.
Αν εύλογα αναρωτιέστε για το πότε μπορείτε να τη δοκιμάσετε, αυτό μάλλον δεν θα γίνει άμεσα αφού προς το παρόν παράγονται μόνο 10 μπανάνες την εβδομάδα…
Όσο για το πόσο κοστίζουν, 648 Yen, δηλαδή περίπου 4,75 ευρώ.
Με πληροφορίες από olivemagazine.gr