Το μνημόνιο έχει φτωχοποιήσει εντελώς τη χώρα με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τραγικές ελλείψεις, σε πολύ σημαντικές υπηρεσίες του κράτους οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη ζωή και την υγεία των πολιτών.

Με τη φωτιά στο Μάτι ήρθε στην επιφάνεια η πλήρη αποδιοργάνωση του Πυροσβεστικού σώματος, τώρα η Ένωση Ιατρών με ανακοίνωση «κραυγή αγωνίας» έρχεται να αποκαλύψει την τραγική κατάσταση που υπάρχει στην χώρα όσων αφορά το ιατρικό προσωπικό.

Το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά επισημαίνει την μεγάλη έλλειψη ειδικευομένων γιατρών σε πολλές ειδικότητες, όχι μόνο στην επαρχία, αλλά και σε Νοσοκομεία πρώτης γραμμής στο Λεκανοπέδιο.

Σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Ειδικευόμενοι S.O.S.», αναφέρει ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε με την «ιατρική μετανάστευση» και υπογραμμίζει τις αιτίες, μεταξύ των οποίων προσλήψεις με το “σταγονόμετρο” τα τελευταία 10 χρόνια μονίμων γιατρών, επιμελητών Β΄, απαράδεκτο μισθολόγιο, «αμέτρητες» εφημερίες με ωρομίσθιο εφημερίας «2,5 ευρώ την ώρα» κι ανεπαρκές εκπαιδευτικό πρόγραμμα . Επιπλέον η έλλειψη γιατρών, εξοπλισμού, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού σε πολλά επαρχιακά Νοσοκομεία απωθούν να ξεκινήσει κάποιος ειδικότητα.

Όσον αφορά τα κεντρικά Νοσοκομεία της Αθήνας η ΕΙΝΑΠ αναφέρει στην επιστολή της ότι το 20% των θέσεων είναι εντελώς κενές και το 20% των γιατρών είναι σε παράταση για δύο ή και περισσότερα χρόνια. «Σήμερα σε κεντρικά Νοσοκομεία λείπουν αναισθησιολόγοι, ουρολόγοι, ΩΡΛ, αιματολόγοι, βιοπαθολόγοι, θωρακο-καρδιο-αγγειοχειρουργοί, γενικοί χειρουργοί».

Η ΕΙΝΑΠ αναφέρει επίσης, ότι «τελευταία κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι (διοικητές, διευθυντές κ.λπ.) άρχισαν τους εκβιασμούς στα νέα παιδιά και εφαρμόζουν εφημερία τομέα. Δηλαδή χειρουργός να εφημερεύει για ΩΡΛ κλινική, ορθοπεδικοί για ουρολογική κ.ο.κ.».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να αναστραφεί η κατάσταση, η ΕΙΝΑΠ προτείνει, μαζικές προσλήψεις μονίμων επιμελητών Β΄, αξιοπρεπές μισθολόγιο και ωρομίσθιο εφημερίας, εκπαιδευτικά προγράμματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες, έξω οι πολυεθνικές απ’ την εκπαίδευση και μία εφημερία τη βδομάδα και την επόμενη μέρα ρεπό.