ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μαύρα σύννεφα» στον ορίζοντα του τουρισμού για το 2025...
prodeals

Πονόλαιμος: Φυσικές λύσεις αντιμετώπισης

Πονόλαιμος: Φυσικές λύσεις αντιμετώπισης

O πονόλαιμος οφείλεται τις περισσότερες φορές σε ιογενείς λοιμώξεις, όπως η γρίπη.

Ο πόνος είναι συνήθως πολύ έντονος το πρωί και βελτιώνεται στη διάρκεια της ημέρας.

Ένας ήπιος πονόλαιμος μπορεί να σηματοδοτεί την αρχή κρυολογήματος. Όταν μολύνεται η μύτη, οι εκκρίσεις μαζεύονται στο πίσω μέρος του λαιμού και τον ερεθίζουν, ιδιαίτερα τη νύχτα. Μπορεί βέβαια να έχει μολυνθεί και ο ίδιος ο λαιμός.

H πιο συνήθης βακτηριακή αιτία πονόλαιμου είναι η στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα.

Οι συχνότερες αιτίες πονόλαιμου είναι οι εξής:
– Αναπνοή από το στόμα μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό του λαιμού
– Κοινό κρυολόγημα
– Στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα
– Γρίπη
– Λοιμώδης μονοπυρήνωση
– Ιογενής φαρυγγίτιδα
– Κάτι που έχει κολλήσει στο λαιμό

Πώς θα ανακουφιστείτε

Αλατόνερο: Κάντε ένα ζεστό διάλυμα από νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (για 235ml) και κάντε γαργάρες με αυτό. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γαργάρες με αλμυρό νερό μπορούν ακόμη και να προλάβουν τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Μηλόξυδο: Το ξύδι σκοτώνει τα βακτήρια στο λαιμό και καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Μπορεί επίσης να χαλαρώσει την βλέννα που επιδεινώνει τον ερεθισμό. Κάντε γαργάρες, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο σε 235ml νερού. Στο διάλυμα μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά της σούπας μέλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σκόρδο: Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της φαρυγγίτιδας. Οι ωμές σκελίδες σκόρδου απελευθερώνουν αλισίνη, μια ουσία με αντιβακτηριακές, αντιμυκητισιακές και αντιιϊκές ιδιότητες. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για τον πονόλαιμο, είναι απλά να μασήσετε μια ωμή σκελίδα ή να την πιπιλίσετε για 15 λεπτά. Για να κάνετε το ωμό σκόρδο πιο… ελκυστικό, μασήστε το μαζί με λίγο μέλι ή λάδι. Μπορείτε επίσης να το ανακατέψετε με άλλα λαχανικά και να κάνετε ένα χυμό. Το βασικό είναι να το φάτε ωμό και όσο το δυνατόν συντομότερα αφού καθαρίσετε τη σκελίδα για να πάρετε τα μέγιστα οφέλη της αλισίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.