Οι ξηροί καρποί προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Η κατανάλωση μιας μερίδας ξηρών καρπών την ημέρα έχει συνδεθεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας. Γενικά, αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλού λίπους.

Δείτε σε νούμερα τη διατροφική αξία διάφορων ξηρών καρπών (Τα ποσοστά αναφέρονται στην ημερήσια ποσότητα που πρέπει να λαμβάνουμε ενώ η ποσότητα είναι 28 γραμμάρια):

Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα προσφέρει:

12% πρωτεΐνες
14% φυτικών ινών
17% βιταμίνη Β2
19% μαγνήσιο
37% βιταμίνης Ε

Καρύδια

Μια χούφτα καρυδιών προσφέρει:

8% φυτικών ινών
9% πρωτεΐνες
10% φώσφορο
11% μαγνήσιο
22% χαλκό

Φουντούκια

Μια χούφτα φουντουκιών προσφέρει:

8% βιταμίνης Β6
8% πρωτεΐνες
12% μαγνήσιο
21% βιταμίνης Ε
24% χαλκό

Φιστίκια

Μια χούφτα φιστικιών προσφέρει

12% πρωτεϊνών
12% φυτικών ινών
14% φωσφόρου
16% θειαμίνη
18% βιταμίνης Β6

Πεκάν

Μια χούφτα πεκάν προσφέρει

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5% πρωτεϊνών
8% μαγνησίου
8% φωσφόρου
11% φυτικών ινών
12% θειαμίνης