ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πρόεδρε, εσύ να κερδίζεις τα ράλι στις αναβάσεις κι όλα καλά!
prodeals

Αυτές είναι οι τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό μας από τον καρκίνο

Αυτές είναι οι τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό μας από τον καρκίνο

Οι γιατροί επιμένουν ότι ο καρκίνος θα είναι μια ασθένεια που θα νικιέται εύκολα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Τα ποσοστά θανάτων από την ανιάτη ασθένεια έχουν μειωθεί παγκοσμίως, αλλά μέχρι να απαλλαγούμε από τον καρκίνο ας δούμε μια έρευνα από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας κατά του Καρκίνου, για το ποια τρόφιμα θωρακίζουν τον οργανισμό μας από τον καρκίνο.

Τα τρόφιμα που πρέπει να τρώμε σε εβδομαδιαία βάση είνα τα εξής:

Καυτερές πιπεριές
Η ουσία καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές, εξουδετερώνει την καρκινική ουσία νιτροσαμίνη κι έτσι αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Βατόμουρα
Περιέχουν ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το ελαγικό οξύ, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Οχάιο, η διατροφή με βατόμουρα συμβάλλει στην μείωση των όγκων του οισοφάγου κατά 60% και του εντέρου κατά 80%.

Καρότα
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών της Δανίας διαπίστωσαν ότι καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο αργά όταν εκτίθενται σε φαλκαρινόλη, μία ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στα καρότα.

Ντομάτες
Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, που είναι γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι η αύξηση στην πρόσληψη λυκοπενίου μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου. Παράλληλα, άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι άντρες που περιλαμβάνουν τις ντομάτες στα γεύματά τους τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, περιορίζουν κατά 1/3 τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Κρεμμύδι και σκόρδο
Η κατανάλωσή τους αυξάνει τη δραστηριότητα των απρόσβλητων κυττάρων που καταπολεμούν τον καρκίνο, εμποδίζοντας τις καρκινογενείς ουσίες από το να εισέλθουν στα υγιή κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων. Μάλιστα, νέες μελέτες έχουν καταδείξει τη δράση τους έναντι του καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου και του εντέρου.

Προϊόντα σόγιας
Αυτή η κατηγορία τροφών είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα που περιορίζουν τον κίνδυνο τόσο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, αλλά και του προστάτη, μπλοκάροντας διάφορες καρκινογόνες μεταλλάξεις.

Σταφύλια
Περιέχουν βιοφλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν κατά του καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη, μια φυσική φαινόλη που εμποδίζει τη δράση των ενζύμων που ξεκινούν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πράσινο και μαύρο τσάι
Όπως έχει δημοσιευτεί σε έρευνες ιατρικές του παρελθόντος, οι πολυφαινόλες που περιέχουν, είναι γνωστές για τη δράση τους κατά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.