Η αλήθεια είναι πως τα ακτινίδια είναι από τα πιο γευστικά φρούτα, αλλά ίσως στους περισσότερους δεν αρέσει αυτή η χνουδωτή φλούδα και για αυτό το λόγο να μη τα επιλέγουν στη διατροφή τους. Κι όμως αν είσαι ένας από αυτούς πρέπει να μάθεις ότι όλη η αξία είναι σε αυτό που πετάς δηλαδή στη φλούδα!
Τρώγοντας τα ακτινίδια με τη φλούδα τους παίρνεις περίπου τρεις φορές περισσότερο τις φυτικές ίνες, απ’ ό,τι εάν τα έτρωγες χωρίς αυτή. Επιπλέον, ολόκληρα έχουν βιταμίνη C, η οποία μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου, προστατεύεσαι από ασθένειες, αλλά και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.
Σημαντικό όμως είναι να τα πλύνεις πολύ καλά πριν τα καταναλώσεις! Εάν πάλι απλά και μόνο στην ιδέα της τριχωτής φλούδας ανατριχιάζεις, υπάρχουν επιπλέον νόστιμες ποικιλίες για να ψάξεις, όπως η Sweet Golden, που έχουν πολύ πιο λεία επιφάνεια.