ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Αποφάσισαν να ανοίξουν μια κονσέρβα με καλαμπόκι μετά από 35 χρόνια- Δείτε τι έγινε (βίντεο)

Αποφάσισαν να ανοίξουν μια κονσέρβα με καλαμπόκι μετά από 35 χρόνια- Δείτε τι έγινε (βίντεο)

Οι τράπεζες τροφίμων λαμβάνουν πολύ συχνά δωρεές από παλιά κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Κάποιες φορές αυτές οι κονσέρβες είναι μερικών ετών.

Αλλά όταν οι άνθρωποι της Cardiff Foodbank έλαβαν μια κονσέρβα καλαμπόκι από το 1982, την χρησιμοποίησαν σαν μια διδακτική στιγμή αντί να την πετάξουν στα σκουπίδια. Ήταν ο τρόπος τους να υπενθυμίσουν στο κοινό ότι είναι σημαντικό να ελέγχουν τις ημερομηνίες λήξης πριν από τη δωρεά.

Έτσι, αποφάσισαν να ανοίξουν την κονσέρβα για να δουν πώς μοιάζει το καλαμπόκι μετά από 35 χρόνια…

Αλλά όταν τελικά το καπάκι άνοιξε, το καλαμπόκι στο εσωτερικό φαινόταν τέλειο!

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορούν να υπερβούν την ημερομηνία λήξης τους κατά δεκαετίες, εφόσον δεν παραβιάζεται το δοχείο, καθώς τα βακτηρίδια δεν μπορούν να εισχωρήσουν και να σαπίσουν το περιεχόμενο.

Καθώς η Helen Bull, σύμβουλος συνεργασίας και συγκέντρωσης κεφαλαίων στην Cardiff Foodbank, άνοιξε την κονσέρβα, παραδέχεται ότι «μοιάζει να είναι εντάξει».

Όμως, αφού μύρισε λίγο το καλαμπόκι, λέει: «Υπάρχει μια πολύ ισχυρή μεταλλική οσμή. Αυτό δεν είναι κάτι που συνιστώ να φάει κανείς».

Αλλά θα μπορούσε να το φάει μετά από τρεις δεκαετίες χωρίς να πάθει κάτι;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Οι ημερομηνίες στις κονσέρβες δεν είναι για την ασφάλεια αλλά για την ποιότητα. Δηλαδή το περιεχόμενο είναι ασφαλές ακόμη και μετά από δεκαετίες. Αλλά η ποιότητά του (μυρωδιά, γεύση, θρεπτικότητα) θα έχει αλλοιωθεί.

Ναι, το μέταλλο της κονσέρβας θα επηρεάσει την μυρωδιά και τη γεύση του φαγητού, καθώς θα υπάρχει μια μικρή μετάγγιση μετάλλων στο φαγητό. Αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προκαλέσει αναταραχή στην κοιλιά. Ούτε και είναι επικίνδυνο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η καλύτερη συμβουλή είναι να κρίνετε πάντα το φαγητό σας από την εμφάνισή του. Μυρίστε ή δοκιμάστε το, για να κρίνετε εάν είναι ασφαλές. Και φυσικά πάντα να λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία λήξης. Δεν μπαίνει εκεί τυχαία! Αλλά η μεγάλη προσοχή σας πρέπει να είναι σε κονσέρβες με φρέσκα τρόφιμα, ειδικά κρέας, ψάρια και φρέσκες σαλάτες. Αυτά είναι πολύ πιθανό να έχουν αλλοιωθεί πολύ και μέσα στην κονσέρβα. Κινδυνεύετε τότε με τροφική δηλητηρίαση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.