Η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρή. Η ιδέα ότι το πρόχειρο φαγητό είναι φθηνότερο από τα υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα είναι ένας μύθος. Υπάρχουν πολλές οικονομικά προσιτές επιλογές που είναι τόσο διατροφικά ευεργετικές, όσο και οικονομικές.

Αυτές οι έξι, φτηνές υπερτροφές θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε τον διαβήτη, να χάσετε βάρος και ακόμη και να βελτιώσετε την όρασή σας:

Φακές:

Είναι πλούσιες σε κάλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Κ. Έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μειώνουν τη χοληστερόλη. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα μπορούσαν επίσης να ελεγχθούν με την κατανάλωση φακής.

Αυγά:

Τα αυγά θα σας αφήσουν χορτάτους για περισσότερο χρόνο. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη μυών, ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνει τον πόνο των μυών μετά από μια μεγάλη προπόνηση. Θα μπορούσατε ακόμη και να χάσετε βάρος με την κατανάλωση αυγών, καθώς είναι μια καλή πηγή βιταμίνης D.

Αβοκάντο:

Μια από τις πιο σημαντικές υπερτροφές. Περιέχουν πολύ καροτίνη και βιταμίνη Ε και γι’ αυτό θα μπορούσαν να βελτιώσουν την όρασή σας. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το αβοκάντο μειώνει την κακή χοληστερόλη κατά περίπου 22%. Το καλό είναι ότι ταιριάζει σε διάφορους συνδυασμούς με πολλά φαγητά και σαλάτες.

Μπρόκολο:

Είναι γεμάτο από ισχυρά αντιοξειδωτικά και ίνες και θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία. Το μπρόκολο είναι επίσης υψηλό σε φυτικές ίνες, το οποίο έχει συνδεθεί με την μείωση της χοληστερόλης.

Πορτοκάλια:

Τα πορτοκάλια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ιδίως τώρα που είμαστε στο κατώφλι της περιόδους γρίπης, ιώσεων και κρυολογήματος. Γεμάτα με βιταμίνη C, τα πορτοκάλι έχουν επίσης ίνες και φυσικά σάκχαρα, για επιπλέον ενέργεια.

Αμύγδαλα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια χούφτα αμυγδάλων είναι η «απόλυτη υπερτροφή». Μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και τη χοληστερόλη. Τα αμύγδαλα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, φλαβονοειδή, ασβέστιο, ίνες και βιταμίνη Ε.