Αυτές είναι οι πέντε τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε, η οποία έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η βιταμίνη Ε αποτελεί μία από τις βιταμίνες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση στα ανθρώπινα κύτταρα. Ο ρόλος της είναι να προστατεύει τους ιστούς του σώματος από τις βλάβες που δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες. Θεωρείται ακόμη «βιταμίνη της ομορφιάς» επειδή της αποδίδεται αντιγηραντική δράση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ας δούμε μαζί τα πέντε τρόφιμα που είναι πλουσιότερα σε βιταμίνη Ε:

  • Ηλιόσπορος (36 mg/100γρ.)
  • Αμύγδαλα (26 mg/100γρ.)
  • Ελαιόλαδο (14 mg/100γρ.)
  • Ηλιέλαιο (6 mg/100γρ.)
  • Τοφού (τυρί σόγιας) (5,3 mg/100γρ.)