Μερικές φορές, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος φράζουν τους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι η τρίχα να μη μπορεί να φυτρώσει φυσιολογικά και…
να αναπτύσσεται κάτω από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος.
Μπορεί να συμβεί στον καθένα, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Πιο συχνά όμως συμβαίνει σε όσους έχουν σκληρή τρίχα και κατσαρά μαλλιά.
Εάν οι τρίχες γυρίζουν συχνά και μάλιστα σε σημεία που τρίβονται με υφάσματα, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος βακτηριακής λοίμωξης. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί τοπική διαφοροποίηση της απόχρωσης της επιδερμίδας (υπερμελάγχρωση) ή να εμφανιστούν μόνιμα σημάδια.
Για να αποφύγετε να γυρίζουν συχνά οι τρίχες, φροντίστε να αλλάζετε συχνά ξυραφάκι και να κάνετε τακτική απολέπιση.
Εάν κάποια τρίχα έχει γυρίσει και το εξάνθημα πρηστεί και πονά, θα πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα δερματολόγο, σύμφωνα με το onmed.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.