Η αυξημένη χοληστερίνη ενοχοποιείται για την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων. Στην περίπτωση που έχετε αυξημένη χοληστερίνη επιβάλλεται αναφέρουν οι ειδικοί να καταναλώνετε τροφές που ”σαμποτάρουν” την ανάπτυξη της.

Βάλτε στο πιάτο σας προϊόντα όπως είναι η κατανάλωση άπαχου κρέατος, φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τροφών πλούσιων σε Ω-3 λιπαρά .

Μύρτιλα

Τα μύρτιλα και τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τη χοληστερίνη.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που έχουν τηυν ιδιότητα να ρίχνουν την κακή χοληστερίνη και έτσι ταυτόχρονα ανεβαίνει η καλή χοληστερίνη.

Σταφύλια

μπορεί να μην είναι η εποχή τους αλλά τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά τα οποία δεν αφήνουν να δημιουργηθεί η κακή χοληστερίνη να φράξει τις αρτηρίες.

Σκόρδα

Τα ωμά σκόρδα ρίχνουν τη χοληστερίνη

Λυκοπένιο και ντομάτες

Η ντομάτα περίεχει λυκοπένιο το οποίο εμποδίζει τη συσσώρευση της χοληστερίνης στα τοιχώματα των αρτηριών.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσποροςπεριέχει Ω-3 λιπαρά, τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν τη χοληστερίνη

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα κάνει τη χοληστερίνη πέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα