Οι καινούριες φάρμες ίσως κάποτε βρίσκονται σε εργαστήρια, με το κρέας που θα καταναλώνουμε να παράγεται, αντί για στάνες, βουστάσια και χοιροστάσια, σε δοκιμαστικούς σωλήνες, τρυβλία Petri και αντιδραστήρες.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Harvard και πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση npj Science of Food , επιστήμονες καλλιέργησαν κρέας σε εργαστήριο, κάνοντας χρήση μυϊκά κύτταρα αγελάδας και κουνελιού.
Το κρέας που παράχθηκε δεν μοιάζει και πολύ με αληθινό, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχει την ίδια υφή και πυκνότητα με το πραγματικό.
H παραγωγή κρέατος στο εργαστήριο θα μπορούσε στο μέλλον ν’ αποτελέσει μια πιο ηθικά αποδεκτή και βιώσιμη λύση, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Στόχος των επιστημόνων είναι μια μέρα να κατορθώσουν να παράγουν στο εργαστήριο κρέας που θα είναι πιο θελκτικό στους ανθρώπους, με τα σημαντικότερα προβλήματα να έχουν να κάνουν με την παραγόμενη ποσότητα και την αίσθηση αληθινού κρέατος.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εργαστηριακή παραγωγή κρέατος θα μπορούσε στο μέλλον ν’ αποτελέσει μια πιο ηθικά αποδεκτή και βιώσιμη λύση.
Δείτε το βίντεο: