ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπ.Υγείας για τον κοροναϊό

Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπ.Υγείας για τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας, προχώρησε σε σχετικές ανακοινώσεις για τα συγκεκριμένα μέτρα και τις ενέργειες που έχει λάβει για τον κοροναϊό.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ορίστηκε ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με σειρά θεσμικών παραγόντων, όπως:

  • τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας,
  • το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC),
  • την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου και
  • την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue

Την Παρασκευή, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ετοιμότητα της χώρας σχετικά με το κορονοϊό.

Τη Δευτέρα, στις 11:00, θα διεξαχθεί Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας για τη φονική νόσο.

Οι ενέργειες του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό
Το υπουργείο Υγείας σε τελευταία του ενημέρωση, παραθέτει όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για τον κορονοϊό.

Αναλυτικά:

  • Έχει αναβαθμιστεί το σχέδιο δράσης για την διαχείριση κρίσεων που αφορούν στη Δημόσια Υγεία με τη συνδρομή των αρμόδιων φορέων (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ).
  • Έχουν ανακοινωθεί τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.
  • Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.
  • Όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές. Έχουν οριστεί τα κέντρα εργαστηριακής διάγνωσης.
  • Οι διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, επιβλέπουν καθημερινά την εφαρμογή του σχεδίου δράσης από τις διοικήσεις των νοσοκομείων όλης της χώρας και υποβάλουν τις σχετικές αναφορές.
  • Διεξάγονται ασκήσεις προσομοίωσης για πιθανό εισαγόμενο κρούσμα του νέου κορονοϊού στα νοσοκομεία αναφοράς, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ.

Οι τρεις άξονες για την προετοιμασία εισαγωγής και νοσηλείας ύποπτου κρούσματος από τον κορονοϊό

Σε τρεις άξονες γίνεται η προετοιμασία για το ενδεχόμενο εισαγωγής και νοσηλείας ύποπτου κρούσματος από τον κορονοϊό, όπως αναφέρει το υπ. Υγείας.

Στις πύλες εισόδου της χώρας:

  • Ενημέρωση των ταξιδιωτών προς και από τις πληγείσες περιοχές της Κίνας για τα μέτρα προφύλαξης, αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων μετά την επιστροφή.
  • Ενημέρωση του προσωπικού στις πύλες εισόδου της χώρας για την πιθανότητα εισαγωγής κρούσματος και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση ανίχνευσης αυτού.

Στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας:

  • Ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και του υπόλοιπου προσωπικού, αλλά και ιδιωτών ιατρών, για την ανάγκη διαλογής και για τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης της διασποράς του ιού σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.
  • Προετοιμασία του συστήματος υγείας και των χώρων παροχής υπηρεσιών υγείας.
  • Ασκήσεις προσομοίωσης στα νοσοκομεία αναφοράς.
  • Παροχή οδηγιών σε καθημερινή βάση προς ιδιώτες και επαγγελματίες υγείας σχετικά με ερωτήματα και διευκρινίσεις με την επιδημία από τον νέο κορονοϊό στην πόλη Wuhan.

Για την ενημέρωση του κοινού:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει προχωρήσει σε ενημέρωση του κοινού για τον κορονοϊό μέσα από πολλά μέσα επικοινωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.