Στην έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το βρετανικό ταμείο έρευνας για τον καρκίνο (World Cancer Research Fund – WCRF) και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Clinical Gastroenterology and Hepatology», η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ψαριού την εβδομάδα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 476.160 ατόμων. Από αυτούς, οι 6.291 παρουσίασαν καρκίνο του εντέρου στα επόμενα 15 χρόνια από τότε που διεξήχθη η έρευνα.
Βρήκαν λοιπόν, ότι όσοι έτρωγαν έτρωγαν 359,1γρ. ψάρι την εβδομάδα είχαν 12% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του εντέρου, συγκριτικά με όσους έτρωγαν λιγότερα από 63,49γρ..
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ψάρια περιλαμβάνουν ορισμένα λιπαρά οξέα, όπως ω-3, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό και προλαμβάνουν τις φλεγμονές. Αυτή ίσως είναι και η εξήγηση για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.