ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Θερίζει» ο covid-19: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βολιβία και Παναμά – Πρώτοι θάνατοι σε Κόστα Ρίκα και Μεξικό

«Θερίζει» ο covid-19: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Βολιβία και Παναμά – Πρώτοι θάνατοι σε Κόστα Ρίκα και Μεξικό

Ο νέος κορωνοϊός που «μαστίζει» τον πλανήτη, προκάλεσε τους πρώτους θανάτους σε Κόστα Ρίκα και Μεξικό, ενώ παράλληλα ο Παναμάς και η Βολιβία ανακοίνωσαν απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Στην Κόστα Ρίκα, ο άνδρας που υπέκυψε στην ασθένεια COVID-19 βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην πόλη Αλαχουέλα, 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του. Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 69 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στο Μεξικό ο νεκρός είναι ένας διαβητικός ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Παναμά και Βολιβία
Στον Παναμά, όπου ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100, ο πρόεδρος Λαουρεντίνο Κορτίσο ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας. Το μέτρο θα ισχύει από τις 21:00 ως τις 05:00, ανέφερε ο πρόεδρος.

Από την πλευρά της, η μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας κήρυξε από την Τρίτη «κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» κι επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη μισή ημέρα. Σύμφωνα με διάταγμα της προέδρου Τζανίνε Άνιες «όλοι οι κάτοικοι της Βολιβίας πρέπει να μένουν στα σπίτια τους από τις 17:00 ως τις 05:00» μέχρι την 31η Μαρτίου.

Στο Ελ Σαλβαδόρ, παρά τη σειρά αυστηρών μέτρων που είχε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο Μπουκέλε διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία.

Πρώτο κρούσμα και στην Νικαράγουα
Και οι υγειονομικές αρχές της Νικαράγουας κατέγραψαν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορωνοϊό: πρόκειται για 40χρονο πολίτη της χώρας που μολύνθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στον Παναμά, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής Ροσάριο Μουρίγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μουρίγιο ανακοίνωσε τον εντοπισμό του κρούσματος σε τηλεοπτικό διάγγελμά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.