Σε γοργούς ρυθμούς δουλεύουν πάντες στη Ρωσία. Έπειτα από τα «μαγικά» τεστ που ετοιμάζονται, όπου και θα εξετάζονται κάθε μέρα περίπου 50.000 άτομα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι δημιουργήθηκαν και επτά πρωτότυπα εμβόλια, τα οποία ίσως είναι έτοιμα σε περίπου 11 μήνες. Ταυτόχρονα προχώρησαν και στη δημιουργία αναπνευστήρα που επιτρέπει σε δύο έως τέσσερις ασθενείς να αναπνέουν.
«Σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ιατρικών και Βιολογικών Ερευνών(ΟΥΙΒΕ) έχει δημιουργήσει επτά πρωτότυπα ανασυνδυασμένου εμβολίου, από ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες, σε κάθε μια από τις οποίες υπάρχουν επίτοποι…» δήλωσε η Σκβαρτσόβα στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.
«Η παρασκευή του εμβολίου πέρασε την πρώτη φάση. Είναι ένα ανασυνδυασμένο εμβόλιο, όχι από ζώντα ιό, αλλά από πρωτεΐνες οι οποίες διαθέτουν τους λεγόμενους επιτόπους είτε τα κέντρα σύνδεσης με τον ιό» δήλωνε τη Δευτέρα η Σκβαρτσόβα.
«Όλες οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν τον Ιούλιο. Και μετά από αυτό θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες εκείνες έρευνες που απαιτούνται για την κατοχύρωση του εμβολίου. Εάν όλα γίνουν όπως τα σχεδιάζουμε, τότε έπειτα από περίπου 11 μήνες θα μπορέσουμε να έχουμε το δικό μας αποτελεσματικό εμβόλιο, και ενδεχομένως όχι μόνο ένα, αλλά μερικές παραλλαγές» πρόσθεσε η Σκβαρτσόβα.
Νέοι αναπνευστήρες ενάντια στον κορωνοϊό
Επίσης η Σκβαρτσόβα ανακοίνωσε ότι η ΟΥΙΒΕ δημιούργησε νέες συσκευές αναπνευστήρων οι οποίες μπορούν να παρέχουν ταυτόχρονα υποστήριξη σε περισσότερους από δύο ασθενείς.
«Καταφέραμε μέσα σε μερικές ημέρες να δημιουργήσουμε συσκευές οι οποίες επιτρέπουν την παροχή οξυγόνου σε δύο μέχρι τέσσερις ασθενείς» δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι σε σχέση με τους αναπνευστήρες που παράγονται στο εξωτερικό, διαθέτουν αντιβακτηριδιακά φίλτρα τα οποία έχουν προστασία 99,9% από βακτήρια και ιούς.