Μπορεί ακόμα, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, να βρισκόμαστε εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, όμως υπάρχουν ορισμένα στοιχεία τα οποία μας προκαλούν… ένα μικρό χαμόγελο.

Αισιόδοξο μήνυμα ως προς το μέλλον και την διάρκεια της πανδημίας εκφράζουν για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες τα συγκεντρωτικά νούμερα καταγραφής των ασθενών αλλά και των νεκρών από τον κορωνοϊό. Την 10η Απριλίου καταγράφηκαν παγκοσμίως 94.629 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα αλλά από τότε για τρεις ημέρες υπάρχει μεγάλη μείωση που φτάνει το 24,3% καθώς τα μεσάνυχτα της 14η Απριλίου καταγράφηκαν 71.592 νέα κρούσματα μέσα στο 24ωρο της 13ης Απριλίου.

Με δεδομένα τα νούμερα που υπάρχουν το 12ωρο της 14ης Απριλίου είναι ορατό πως πηγαίνουμε σε νέα 24ωρη μείωση κρουσμάτων και νεκρών. Το πρώτο 12ωρο έχουμε 13.000 νέα κρούσματα και 1.000 νεκρούς ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από τις χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, η Τουρκία, το Βέλγιο, η Ελβετία αλλά και οι ΗΠΑ που λόγω διαφοράς ώρας ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του ολοκληρωμένου 24ωρου στις 6 το πρωί της επομένης ώρα Ελλάδας.

Μείωση και στην 24ωρη καταγραφή θυμάτων

Μεγάλη μείωση όμως έχουμε και στα θύματα. Από το αρνητικό ρεκόρ των 6.973 νεκρών της 10ης Απριλίου έχουμε σταδιακή αποκλιμάκωση και μείωση θυμάτων. Ετσι φτάσαμε στους 5.421 νεκρούς το 24ωρο της 13ης Απριλίου. Πρόκειται για μείωση 22,2% μέσα σε τρεις ημέρες.

Μείωση 55% των κρουσμάτων στην Ιταλία

Τα θετικά μηνύματα συνεχίζονται από την Ιταλία καθώς για 4η ημέρα καταγράφηκε μείωση των κρουσμάτων με συνολικό ποσοστό που φτάνει το 55%, ενώ αποκλιμάκωση καταγράφεται και στην Ισπανία αλλά και στις ΗΠΑ που εάν συνεχίσει έτσι και σήμερα θα καταγράψουν το μικρότερο ποσοστό εντός του Απριλίου. Αντίθετα στη Γαλλία λόγω και του ιδιαίτερου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων και ασθενών ακόμα υπάρχει αυξομείωση αλλά με πτωτική τάση, ενώ μείωση 50% έχουμε και στη Μ.Βρετανία. Μείωση καταγράφουν επίσης Γερμανία και Τουρκία όπως βέβαια και η Ελλάδα.

Αύξηση στη Γερμανία

Οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία ωστόσο ανησυχία υπάρχει στη Γερμανία καθώς για τέταρτο 24ωρο σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των νεκρών. Σε πενταψήφια νούμερα κινείται πλέον και η Μ.Βρετανία.

Σταθερά μειούμενη η τάση των θυμάτων

Μείωση ή στη χειρότερη περίπτωση σταθερή τάση καταγράφουν οι νεκροί εντός 24ωρου στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Στη Μ.Βρετανία έχουμε μείωση για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!