ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κορωνοϊός και μπάνιο στη θάλασσα: Πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας;

Κορωνοϊός και μπάνιο στη θάλασσα: Πόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία μας;

Θα μπορέσουμε να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα φέτος ή θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί; Στις παραλίες θα ισχύουν περιοριστικά μέτρα;

Το καλοκαίρι του 2020 δεν θα μοιάζει σε καμία των περιπτώσεων με το περσινό. Δεν θα δούμε εικόνες στις παραλίες σαν αυτές που έχουμε συνηθίσει με τον κόσμο να κάνει μπάνιο ο ένας δίπλα στον άλλο, τα παιδιά να παίζουν ανέμελα και τους λουόμενους να απολαμβάνουν τον ήλιο μαζί με τους φίλους τους.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, μας προετοιμάζει και για τις εξορμήσεις στις παραλίες. «Διακοπές το καλοκαίρι θα πάμε, αλλά με κανόνες», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Μπάνιο στη θάλασσα θα κάνουμε αλλά με κανόνες. Δεν θα έχουμε οργανωμένες παραλίες που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα, θα είναι πολύ λιγότεροι. Και επίσης θα κρατάμε τις αποστάσεις από τους γύρω μας. Από εδώ και πέρα, θα ζούμε με κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σύψας υπενθύμισε ότι αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη. «Δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι να μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση».

Στον γενικό πληθυσμό εξήγησε ότι «έχουμε δει το χειρότερο όμως αυτές οι εστίες (σ.σ: σε καταυλισμούς ρομά, γηροκομεία κτλ) είναι φαινόμενο ανησυχητικό». Ο κ. Σύψας είπε ότι «όλοι πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό, απομόνωση και να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα». Κλείνοντας ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι το εμβόλιο δεν θα πρέπει να το αναμένουμε νωρίτερα από του χρόνου.

Η υπεύθυνη της μονάδας Covid του Πανεπιστήμιου Νοσοκομείου του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου, σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό το σενάριο να πρέπει ακόμη και στην παραλία να τηρούμε τις αποστάσεις από τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας ενώ τόνισε πως είναι απίθανο έως αδύνατο να κολλήσουμε κορωνοϊό κολυμπώντας αλλά μόνο από κάποιον που μπορεί να είναι φορέας και να έρθουμε σε στενή επαφή μαζί του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα μπορέσουμε σαφώς να είμαστε σε απόσταση λίγων εκατοστών από τους φίλους μας» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «τα μέτρα με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού θα αποκλιμακωθούν σταδιακά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.