Δύο βρέφη από το ξενοδοχείο στο Κρανίδι όπου βρίσκονται Σομαλοί «αιτούντες άσυλο» έχουν εμφανίσει υψηλό πυρετό και μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας, με τους αρμόδιους να ακολουθούν αυστηρά τα βήματα που προβλέπει το πρωτόκολλο.

Αναλόγως της κατάστασης της υγείας τους, ενδέχεται να μεταφερθούν και στο Παίδων, στην Αθήνα.

Μαζί τους βρίσκονται και οι μητέρες τους και σύμφωνα με πληροφορίες, μια ακόμα γυναίκα έχει εμφανίσει επίσης υψηλό πυρετό.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, τα δύο βρέφη ανέβασαν υψηλό πυρετό το απόγευμα της Τετάρτης και έτσι διασώστες του ΕΚΑΒ, έσπευσαν να τα παραλάβουν από το ξενοδοχείο προκειμένου να τα μεταφερθούν σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο υγείας η μεταφορά τους γίνεται για προληπτικούς λόγους, ενώ τα βρέφη δεν έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό.

Στο μεταξύ σκηνές που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη της υποσαχάριας Αφρικής εκτυλίχθηκαν στο Κρανίδι, καθώς αλλοδαποί με κορωνοϊό, που βρίσκονται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο, επιτέθηκαν μαζικά στους διανομείς τροφίμων του ΕΟΔΥ και τους πήραν όλα τα τρόφιμα!

Μάλιστα παρόλη την ευαίσθητη υγειονομική κατάσταση δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο ασφαλείας και «όποιος πρόλαβε τον Κύριο οίδε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!