ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βολιβία: Η ιλαρά επανεμφανίστηκε 19 χρόνια μετά την «εξάλειψή» της

Βολιβία: Η ιλαρά επανεμφανίστηκε 19 χρόνια μετά την «εξάλειψή» της

Πέρα από τον κορωνοϊό ένας νέος «πονοκέφαλος» έρχεται να προστεθεί στην Λατινική Αμερική.

Εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Βολιβία εντόπισε ένα κρούσμα ιλαράς, 19 χρόνια αφότου εξάλειψε την ασθένεια αυτή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Επί περίπου 20 χρόνια, είχαμε εξαλείψει (την ιλαρά) μολονότι ο ιός επανεμφανίστηκε» στη Λατινική Αμερική, δήλωσε ο εθνικός διευθυντής επιδημιολογίας, Βιρχίλιο Πριέτο, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση Bolivia TV.

Η ασθενής είναι μια 29χρονη παιδίατρος που εργάζεται στην πόλη Σάντα Κρους, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, την περιοχή δηλαδή που έχει πληγεί περισσότερο από την Covid-19. Εκεί έχουν καταγραφεί σχεδόν τα μισά από τα 703 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Από την Covid-19 έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα 43 άνθρωποι στη Βολιβία.

Η γιατρός, μολονότι είχε εμβολιαστεί, παρουσίαζε συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, καταρροή και εξάνθημα, εξήγησε ο Πριέτο. Δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε ήλθε σε επαφή με τουρίστες στη χώρα της. Τέθηκε σε καραντίνα και ιχνηλατούνται οι επαφές της.

Η Βολιβία κατάφερε να εξαλείψει την ιλαρά στις αρχές του 21ου αιώνα, χάρη στις τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού του πληθυσμού. Το 2016 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την εξάλειψη της ιλαράς από όλη τη Λατινική Αμερική, όμως δύο χρόνια αργότερα επανεμφανίστηκαν κρούσματα στη Βενεζουέλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.