ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κορωνοϊός: 13 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι – Το 97% των νεκρών είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν πάνω από 70

Κορωνοϊός: 13 νέα κρούσματα και 2 θάνατοι – Το 97% των νεκρών είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν πάνω από 70

Συνολικά 2.691 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 150, καθώς κατέληξαν δύο ακόμη ασθενείς.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 1.349 σχετίζονται με ήδη γνωστά κρούσματα.

Χθες είχαν ανακοινωθεί 2.678 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 94.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (13 επιπλέον), 32 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σημειώνεται πως η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 67 ετών. Το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα θύματα, 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για πιθανό δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Μακάρι το καλοκαίρι να έχει θετικές επιπτώσεις, επεσήμανε ο Σωτήρης Τσιόδρας που και στο παρελθόν έχει μιλήσει για ενδεχόμενη αποδυνάμωση του ιού από τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία.

«Η επίδραση του καλοκαιριού από μόνη της δεν θα είναι πιθανότατα αρκετή για τη μηδένιση του ιού»υποστήριξε ο λοιμωξιολόγος και τόνισε πως όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά μας και η πορεία θα εξαρτηθεί από την εθελούσια συμμόρφωση με βασικούς κανόνες υγιεινής.

Σταματά η καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό
Πριν την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου ανακοινώθηκε επίσημα πως από την ερχόμενη εβδομάδα η ενημέρωση δεν θα είναι καθημερινή, αλλά θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις υπόλοιπες ημέρες θα εκδίδεται γραπτή ανακοίνωση. Όπως έγινε γνωστός, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η ενημέρωση αυτή την Κυριακή, ενώ το Σάββατο θα εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.