ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο «χάρτης» της Ευρώπης: Οι «πληγές» που άφησε η πανδημία σε κάθε χώρα και το σχέδιο άρσης των περιορισμών

Ο «χάρτης» της Ευρώπης: Οι «πληγές» που άφησε η πανδημία σε κάθε χώρα και το σχέδιο άρσης των περιορισμών

Η Ευρώπη αποχαιρετά σταδιακά το lockdown και κάθε χώρα μετρά τους νεκρούς και τα κρούσματά της.

Έτσι βγαίνει κάθε χώρα από την καραντίνα με βάση τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ):

Ισπανία

Στην Ισπανία τα εστιατόρια για take away λειτουργούν, τα κομμωτήρια έχουν ανοίξει, ενώ και κάποιες άλλες επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία τους. Από τις 11 Μαΐου και σε ό,τι αφορά αποκλειστικά τις περιοχές που έχουν πληγεί σε μικρότερο βαθμό από τον κορονοϊό, μπορούν να ανοίξουν ξενοδοχεία και οι ταράτσες μπαρ, ενώ όσοι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό θα μπορούν να επανέλθουν σε ρυθμούς κοινωνικοποίησης, σε μικρές εντούτοις ομάδες. Επίσης, οι οικογένειες ανθρώπων που φεύγουν από τη ζωή, θα μπορούν να παρίστανται στις κηδείες τους.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, στη χώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 220.000 κρούσματα, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 26.000.

Ιταλία

Στην Ιταλία που επίσης έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορωνοΐού, τα πάρκα και τα εργοστάσια έχουν ανοίξει, όπως επίσης και τα μπαρ και εστιατόρια για παραδόσεις ή υπηρεσίες take away. Μέχρι τις 18 Μαΐου, δεν προβλέπεται περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 215.000 και οι θάνατοι αγγίζουν τους 30.000.

Γερμανία

Στη Γερμανία η επιστροφή στη «νέα κανονικότητα» έχει ξεκινήσει με το άνοιγμα των καταστημάτων, των παιδικών χαρών, των εκκλησιών και των σχολείων για τις μεγαλύτερες τάξεις. Από σήμερα, θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά αυτό θα εξαρτάται από κάθε περιοχή, καθώς η απόφαση θα λαμβάνεται σε τοπικό επίπεδο.

Η χώρα μετρά πάνω από 167.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και περισσότερους από 7.200 θανάτους.

Γαλλία

Στη Γαλλία, στις 11 Μαΐου ξεκινάει η σταδιακή έξοδος από το lockdown με την επαναλειτουργία ιατρείων και δημοτικών σχολείων, αλλά και της πλειονότητας των επιχειρήσεων. Εντούτοις, καφετέριες και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, στη Γαλλία έχουν καταγραφεί περισσότερες από 135.000 περιπτώσεις, ενώ πάνω από 25.900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Βέλγιο

Στο Βέλγιο, από τη Δευτέρα, θα είναι ανοιχτά όλα τα καταστήματα, εφαρμόζοντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 51.400 και οι θάνατοι τους 8.400.

Ολλανδία

Στην Ολλανδία, τη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν ιατρεία, δημοτικά σχολεία, κομμωτήρια, κινηματογράφοι, εστιατόρια και καφετέριες, ακολουθώντας μέτρα προστασίας. Παράλληλα, επιτρέπεται και η άθληση σε εξωτερικό χώρο, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Στη χώρα έχουν νοσήσει πάνω από 41.700 άνθρωποι, ενώ πάνω από 5.280 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ελβετία

Στην Ελβετία, καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και τα κομμωτήρια έχουν ήδη ανοίξει, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και άλλα καταστήματα, όπως και τα σχολεία.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπερνούν τα 30.000 και οι νεκροί τους 1.500.

Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία, λειτουργούν ήδη μικρά καταστήματα, κομμωτήρια και αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, χωρίς να αναμένεται πάντως νέα άρση μέχρι τις 18 Μαΐου.

Στη χώρα, έχουν καταγραφεί πάνω από 26.700 κρούσματα και περισσότεροι από 1.100 θάνατοι.

Δανία

Στη Δανία ανακοινώθηκε ότι από τις 8 Ιουνίου θα ανοίξουν κινηματογράφοι, μουσεία και ζωολογικοί κήποι, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 Μαΐου, θα ανοίξουν τα σχολεία για τους μαθητές ηλικίας από 11 έως 15 ετών, με τα εστιατόρια να ακολουθούν στις 18 Μαΐου.

Η χώρα μετρά πάνω από 10.000 κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 500 θανάτους.

Τσεχία

Στην Τσεχία, λειτουργούν ήδη μικρά καταστήματα, ενώ από την 11η Μαΐου, θα επαναλειτουργήσουν και τα μεγαλύτερα καταστήματα μαζί με τα εμπορικά κέντρα, όπως επίσης και τα εστιατόρια (ο υπαίθριος χώρος), τα μπαρ, τα κομμωτήρια και τα μουσεία. Παράλληλα, θα επιτρέπονται και οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή έως 100 ανθρώπων.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ξεπερνούν τα 8.000, ενώ ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 270.

Αυστρία

Στην Αυστρία, τα καταστήματα και τα κομμωτήρια έχουν ήδη ανοίξει, ενώ τα εστιατόρια αναμένεται να επαναλειτουργήσουν, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα είναι περισσότερα από 5.600 και οι θάνατοι παραπάνω από 600.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.