ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη ρεμντεριβίρη – Ποιες μελέτες έδωσαν το «πράσινο φως»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη ρεμντεριβίρη – Ποιες μελέτες έδωσαν το «πράσινο φως»

«Η αρχική έγκριση για τη ρεμντεσιβίρη της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας Gilead για τη θεραπεία της COVID-19 μπορεί να δοθεί τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) Γκουίντο Ράσι.

Είχε προηγηθεί η fast track “άδεια έκτακτης” ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη ρεμντεσιβίτη στα τέλη Απριλίου. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) είχε ήδη συστήσει να χορηγείται το εν λόγω φάρμακο σε ασθενείς, ακόμη και πριν αυτό λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.

«Ίσως μια υπό όρους έγκριση για την κυκλοφορία στην αγορά μπορεί να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΜΑ Γκουίντο Ράσι, σε ακρόαση στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Εκτός από τη ρεμδεσιβίρη, ο Ράσι δήλωσε άλλες θεραπείες για την COVID-19 που ίσως να είναι γρήγορα διαθέσιμες είναι αυτές που βασίζονται σε μονοκλωνικά αντισώματα, που μπορούν να «εξουδετερώσουν» τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Ρεμντεσιβίρη: Ποιες μελέτες έδωσαν “πράσινο φως” για την έγκριση της

Σε μεγάλη μελέτη που έγινε σε 47 περιοχές των ΗΠΑ, 21 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία και σε δείγμα 1.063 ασθενών αποδείχθηκε ότι το remdesivir μείωσε τον χρόνο ανάρρωσης στους ασθενείς με κορωνοϊό, από 15 έως 11 ημέρες. Η επίδραση του φαρμάκου στη νόσο COVID-19 έχει παρόμοια αποτελέσματα με αυτή του αντιιικού φαρμάκου κατά της γρίπης Tamiflu. Το Tamiflu επίσης δεν θεραπεύει τους ασθενείς γρήγορα, αλλά μπορεί να περιορίσει τη διάρκεια της νόσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης κατέληξαν, επίσης, και στο συμπέρασμα ότι υπάρχει όφελος επιβίωσης στους ασθενείς που λαμβάνουν το φάρμακο. Το ποσοστό θνητότητας στην ομάδα που έλαβε το remdesivir ήταν 8% έναντι του 11,6% που εμφάνισε η ομάδα που έλαβε το εικονικό φάρμακο (placebo).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.