ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Να πούμε «Ευτυχές το Νέο Έτος» τώρα που πέρασαν τα Χριστούγεννα; Εμείς θα το πούμε, αλλά θα είναι «Ευτυχές» για το 90% των πολιτών;
prodeals

Έρευνα: Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού η ιβουπροφαίνη – Θα δοκιμαστεί ως θεραπεία

Έρευνα: Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού η ιβουπροφαίνη – Θα δοκιμαστεί ως θεραπεία

Στη «μάχη» κατά του νέου κορωνοϊού, βάζουν οι επιστήμονες την ιβουπροφαίνη προκειμένου να δουν αν μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Η ομάδα από το νοσοκομείο Guy’s και St Thomas του Λονδίνου και το King’s College πιστεύουν ότι το φάρμακο, το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες και παυσίπονο, μπορεί να θεραπεύσει δυσκολίες στην αναπνοή.

Ελπίζουν ότι η χαμηλού κόστους θεραπεία μπορεί να κρατήσει τους ασθενείς μακριά από αναπνευστήρες.

Στη δοκιμή, που ονομάζεται Liberate, οι μισοί από τους ασθενείς θα λάβουν ιβουπροφαίνη εκτός από τη συνήθη φροντίδα.

Κατά τη δοκιμή θα χρησιμοποιείται μια ειδική σύνθεση ιβουπροφαίνης και όχι τα συνηθισμένα δισκία που συνήθως αγοράζουν οι άνθρωποι στα φαρμακεία. Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν ήδη αυτή τη μορφή κάψουλας λιπιδίων του φαρμάκου για καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.

Μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι μπορεί να θεραπεύσει το σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας – μία από τις επιπλοκές του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Mitul Mehta, ένας από τους ομίλους στο King’s College London, δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε μια δοκιμή για να δείξουμε ότι τα στοιχεία ταιριάζουν στην πραγματικότητα με αυτό που περιμένουμε να συμβεί.»

Στην αρχή της πανδημίας υπήρχαν κάποιες ανησυχίες ότι η ιβουπροφαίνη μπορεί να είναι επιβλαβής για τους ανθρώπους, εάν έχουν τον ιό με ήπια συμπτώματα.

Αυτά αυξήθηκαν όταν ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Oliver Veran είπε ότι η λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ιβουπροφαίνη, θα μπορούσε να επιδεινώσει τη λοίμωξη και συμβούλεψε τους ασθενείς να πάρουν παρακεταμόλη αντ ‘αυτού.

Μια ανασκόπηση της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Φάρμακα κατέληξε γρήγορα στο συμπέρασμα ότι, όπως και η παρακεταμόλη, ήταν ασφαλές να ληφθούν για συμπτώματα του κορωνοϊού. Και οι δύο ουσίες μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία του ασθενή και να βοηθήσουν με τα συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού, το NHS συμβουλεύει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν πρώτα την παρακεταμόλη, καθώς έχει λιγότερες παρενέργειες από την ιβουπροφαίνη και είναι η ασφαλέστερη επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν πρέπει να λαμβάνετε ιβουπροφαίνη εάν έχετε έλκος στομάχου, για παράδειγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.