ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μην είστε βέβαιοι ότι ο Β.Πούτιν έθεσε θέμα δραχμής για την Ελλάδα... «στο άσχετο»!
prodeals

Πως να ξεπεράσετε τους ψυχαναγκασμούς σας

Πως να ξεπεράσετε τους ψυχαναγκασμούς σας

Η Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές, μερικές φορές συνδέεται και με άλλες διαταραχές όπως η κατάθλιψη, για αυτό δείτε τις κρυμμένες συνήθειες των ατόμων που φανερώνουν ότι πάσχουν από τη συγκεκριμένη διαταραχή.

Το άτομο παγιδεύεται από μια σειρά επαναληπτικών σκέψεων. Μπορεί να καταστρέψει την δυνατότητα του ατόμου να λειτουργήσει ικανοποιητικά στην εργασία, ακόμη και στο σπίτι.

Στην Ελλάδα πάνω από 100.000 άνθρωποι πάσχουν αυτή την στιγμή από Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Τα συμπτώματα ξεκινούν κυρίως κατά την διάρκεια της εφηβείας και συνήθως η διαταραχή είναι χρόνια.

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι τα εξής :

1. Επαναλαμβανόμενες και επίμονες σκέψεις. Ενώ το άτομο που πάσχει από Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή προσπαθεί να τις αγνοήσει δεν το πετυχαίνει. Οι επίμονες σκέψεις συνεχίζουν να του δημιουργούν άγχος

2. Επαναλαμβανόμενες πράξεις ή συμπεριφορές που απαιτούν πολύ χρόνο, ώστε ο ασθενής να μην μπορεί να συνεχίσει τις άλλες του δραστηριότητες.

Μπορεί να είναι φανεροί όπως η καθαριότητα ή η επανάληψη κάποιας πράξης ή φράσης. Όλα αυτά στοχεύουν στην ανακούφιση από το άγχος που προκαλεί. Ο ασθενής αναγνωρίζει τις πράξεις αυτές ως υπερβολικές αλλά βιώνει έντονο άγχος αν δεν τις εκτελέσει.

Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να φέρουν αντίσταση και τα καταφέρνουν για κάποιο χρονικό διάστημα Επίσης πολλοί είναι και εκείνοι που το κρατούν κρυφό ,από ντροπή.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τους ψυχαναγκασμούς σας είναι :

1. Αν και οι αιτίες δεν είναι γνωστές με βεβαιότητα, όσα περισσότερα γνωρίζετε για την πάθησή, τόσο το καλύτερο.

2. Προσπαθήστε να αναβάλλεται όσο περισσότερο τις σκέψεις και τις πράξεις που σας προκαλεί η διαταραχή

3. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν, ώστε να σας βοηθήσει να ξεχάσετε τις έμμονες ιδέες..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Τέλος, μιλήστε με κάποιον ειδικό και κάντε παρέα με άτομα που σας φτιάχνουν τη διάθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.