Η ζάχαρη είναι εθιστική, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε στην κατανάλωσή της.
Υπάρχει τρόπος για να την περιορίσουμε, αλλά παράλληλα να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα γλυκά που φτιάχνουμε. Ακολουθούν εφτά τροφές, με τις οποίες θα μπορέσουμε να την αντικαταστήσουμε ή να την περιορίσουμε…
Λάδι καρύδας: Μπορεί η πρόσφατη έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας να αναφέρει πως το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και συνεπώς καλό είναι να περιορίσουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε, ωστόσο αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο στην προσπάθεια περιορισμού της λαχτάρας για ζάχαρη.
Τσάι γλυκόριζας: Το τσάι γλυκόριζας, όπως και κάθε τσάι με φυσική γλυκιά γεύση, μπορεί να σου δώσει την αίσθηση ότι καταναλώνεις κάτι γλυκό, χωρίς όμως να σε «φορτώνει» με ζάχαρη και θερμίδες.
Γλυκοπατάτα: Όπως μαρτυράει και το όνομα της, η γλυκοπατάτα έχει γλυκιά γεύση, άρα μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξή σου για γλυκό.
Καρότο: Πλούσιο σε φυτικές ίνες που σε χορταίνουν, τραγανό και με φυσική γλυκιά γεύση, το καρότο είναι μία από τις τροφές που σε βοηθούν να περιορίσεις την κατανάλωση ζάχαρης. Για πιο ολοκληρωμένη απόλαυση, μπορείς να το συνδυάσεις και με χούμους.
Ρόφημα κομπούχα: Είναι ιδανικό για την αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος, αλλά και για να περιορίσεις τη ζάχαρη στην καθημερινότητα σου.
Βούτυρο από ξηρούς καρπούς: Από αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, φιστίκια ή φουντούκια, όποιο βούτυρο ξηρών καρπών χωρίς ζάχαρη κι αν προτιμάς, το αποτέλεσμα είναι να ικανοποιείται η λιγούρα χωρίς να καταφεύγεις σε κάτι γλυκό με πολλή ζάχαρη.
Μαύρη σοκολάτα 85% κακάο: Η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μπορεί τα 100γρ. αυτής της σοκολάτας να περιέχουν περίπου ένα κουτ. γλυκού ζάχαρη, ωστόσο έχει τόσο πλούσια γεύση που έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα.