ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κ.Μητσοτάκης ακολουθεί τον «κανόνα των δεινοσαύρων» σε ότι αφορά τον Ν.Τραμπ: Ότι δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει...
prodeals

Αυτοί είναι οι σωματικοί πόνοι που δε πρέπει να αγνοήσετε

Αυτοί είναι οι σωματικοί πόνοι που δε πρέπει να αγνοήσετε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποιοι μπορεί να είναι οι σωματικοί πόνοι που δε πρέπει να αγνοήσετε και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας;

Μπορείτε φυσικά να καταλάβετε πότε πρόκειται για απλή ενόχληση, συχνά όμως ο πόνος σηματοδοτεί κάτι πιο σοβαρό.

Δείτε παρακάτω ποιους σωματικούς πόνους δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια:

Πολύ έντονος πονοκέφαλος: Όταν ο πονοκέφαλος είναι αφόρητος, μπορεί να είναι σύμπτωμα εγκεφαλικής αιμορραγίας ή όγκου στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν κάποιος περιγράφει τον πονοκέφαλο ως «τον χειρότερο της ζωής μου», συνήθως αποτελεί παράδειγμα εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Πόνος ή δυσφορία στο στήθος, το λαιμό, τον ώμο, το χέρι, τη γνάθο ή την κοιλιά: Ένα πόνος στο στήθος μπορεί να είναι ένδειξη πνευμονίας ή εμφράγματος. Τα καρδιακά προβλήματα όμως εκδηλώνονται συνήθως με δυσφορία και όχι πόνο. Οι καρδιοπαθείς περιγράφουν μεταξύ των συμπτωμάτων μια έντονη πίεση στο στήθος. Η δυσφορία που σχετίζεται με την καρδιακή νόσο μπορεί να γίνεται αισθητή στο άνω μέρος του στήθους, στον λαιμό, τη γνάθο, τον ώμο ή το χέρι ή στην κοιλιά και μπορεί να συνοδεύεται από ναυτία. Στις γυναίκες, τα συμπτώματα δυσφορίας μπορεί να μην είναι τόσο ευδιάκριτα. Η καρδιακή νόσος μπορεί να μοιάζει με φούσκωμα, γαστροοισοφαγική παλιδρόμηση, κοιλιακή δυσφορία. Επίσης μπορεί να εμφανίζεται ως κόπωση.

Πόνος στη μέση ή ανάμεσα στις ωμοπλάτες: Αν και στην πλειοψηφία των περιτπώσεων πρόκειται για αρθρίτιδα, άλλες πιθανές αιτίες μπορεί να είναι το έμφραγμα ή κοιλιακά προβλήματα. Ένας σοβαρός κίνδυνος είναι η ρήξη αορτής, που μπορεί να εμφανιστεί ως ξαφνικός πόνος. Συνήθως κινδυνεύουν οι πάσχοντες από υπέρταση, διαβήτη, οι καπνιστές και εκείνοι που έχουν ιστορικό προβλημάτων με την κυκλοφορία του αίματος.

Οξύ κοιλιακό άλγος: Η ρήξη της σκωληκοειδούς απόφυσης μπορεί να εκδηλωθεί με αφόρητο πόνο στην κοιλιακή χώρα. Προβλήματα στο πάγκρεας, την χοληδόχο κύστη, στομαχικά έλκη και εντερικές εμφράξεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν έντονο κοιλιακό πόνο.

Πόνος στις γάμπες: Ένας από τους λιγότερο γνωστούς κινδύνους για την υγεία είναι η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, ένας θρόμβος αίματος δηλαδή που δημιουργείται στις φλέβες των κάτω άκρων και μπορεί να καταστεί απειλητικός για την υγεία. Ο θρόμβος μπορεί να αποκολληθεί και να προκαλέσει εμβολή με μοιραία κατάληξη. Ο καρκίνος, η παχυσαρκία, η παρατεταμένη ακινησία λόγω κατάκλισης, τα μεγάλα ταξίδια, η εγκυμοσύνη και η προχωρημένη ηλικία, θεωρούνται παράγοντες κινδύνου. Αν παρατηρήσετε οίδημα στις γάμπες και/ή πόνο, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κάψιμο» στα πέλματα ή στα πόδια: Σε ορισμένους ανθρώπους που δεν ξέρουν ότι πάσχουν από διαβήτη, η περιφερική νευροπάθεια ενδεχομένως να είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα. Μοιάζει με αίσθημα καψίματος στα πόδια ή τα πέλματα, ένδειξη υποκείμενης νευρικής βλάβης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.