ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Με διπλή μάσκα εμφανίστηκε ο Σ.Τσιόδρας στο βήμα της Βουλής (φωτό)

Με διπλή μάσκα εμφανίστηκε ο Σ.Τσιόδρας στο βήμα της Βουλής (φωτό)

Φορώντας δύο μάσκες εμφανίστηκε στην Βουλή ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής επέλεξε να φορέσει μία χειρουργική και μία υφασμάτινη μάσκα κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσιόδρας προειδοποίησε ότι αν επικρατήσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη μπορεί να έχουμε πρόβλημα στις αρχές Μαρτίου και για τον λόγο αυτό τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί.

Ανέφερε ότι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού εντοπίζονται σε ποσοστό 40% των επιλεγμένων δειγμάτων που έχουν ελεγχθεί, ενώ αναφερόμενος στις σκέψεις του ECDC να αποτυπώνονται και στους εβδομαδιαίους χάρτες που εκδίδει το ποσοστό των μεταλλάξεων, εκτίμησε ότι «οι μεταλλάξεις θα επικρατήσουν παντού».

Όπως είπε σε άλλο σημείο της παρουσίασής του στην επιτροπή Θεσμών της Βουλής, οι μεταλλάξεις και ορθότερα οι παραλλαγές έγιναν γιατί ο ιός πιέστηκε και έπρεπε να βρει τρόπο να ξεφύγει «θα το κάνει πιθανώς και με τα εμβόλια».

Μάλιστα, στο σημείο αυτό εξήγησε ότι η μετάλλαξη και η παραλλαγή του ιού είναι δύο διαφορετικά πράγματα, καθώς η παραλλαγή έχει πολλές μεταλλάξεις.

Για τον Σωτήρη Τσιόδρα η επιδημία θα τελειώσει με τα εμβόλια.

Ανέλυσε την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, εστιάζοντας στην Αττική για την οποία όπως είπε υπάρχει ανησυχία και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ειδικότερα για την Αθήνα ανέφερε ότι «δυστυχώς έχουμε μία αύξηση (σ.σ. κρουσμάτων) έχουμε την ίδια αγωνία που έχουν όλοι. Βλέπουμε και τις αντοχές του κόσμου που έχουν εξαντληθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο μέσος όρος ηλικίας είναι πάνω από 40 ετών και σε όλη την περιφέρεια Αττικής η τάση είναι αυξητική σε ποσοστό 78%. Τα ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με τον καθηγητή είναι λίγο λιγότερα από 4.000 και είναι «πάρα πολλά». Ενδεικτικά, στον δυτικό τομέα τα ενεργά κρούσματα είναι 550, στην δυτική Αττική 194, ωστόσο, παραμένουν οι αυξητικές τάσεις, ενώ προσοχή θέλει και η ανατολική Αττική που καταγράφει αύξηση 62% σε ενεργά κρούσματα. Στον Πειραιά καταγράφονται περίπου 500 ενεργά κρούσματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Εύβοια και το Λασίδι, ενώ αναφερόμενος στην Πάτρα τόνισε ότι θέλει πάρα πολύ προσοχή, σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στους υγειονομικούς και σημειώνοντας ότι «κάποια κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.