Οι αρχαίοι Έλληνες δεν το παράκαναν με το φαγητό. Μπορεί να μην έτρωγαν πολύ όμως φρόντιζαν να έχουν τροφές καλής ποιότητας.
Όσοι αθλούνταν και διέθεταν καλλίγραμμο σώμα δε, είχαν κάποιες αγαπημένες τροφές. Αυτό που δεν έλειπε μάλιστα ποτέ από το τραπέζι ήταν το κρασί ακόμα και το πρωί! Ήταν τόσο βασικό συστατικό στην διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων που ήταν μέρος του πρωινού αλλά και των υπολοίπων γευμάτων.
Για πρωινό, προτιμούσαν το κριθαρένιο ψωμί, βουτηγμένο σε ανέρωτο κρασί (ο άκρατος οίνος), και το συνδύαζαν συχνά με ελιές και σύκα.
Από τις πιο αγαπημένες τους τροφές (που είναι και ιδανικές για όποιον θέλει να κάνει διατροφή) ήταν το ψάρι, το κοτόπουλο, τα αμύγδαλα και το μέλι. Ακόμη, προτιμούσαν τα όσπρια, τα λαχανικά και τα αυγά.
Αν θέλετε λοιπόν να το δοκιμάσετε, αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές, φάτε λιγότερο αλλά τροφές καλύτερες ποιοτικά και ακολουθήστε τον ελληνικό τρόπο διατροφής.