Εκτός από τη γεύση και το μοναδικό χρώμα του, το ελαιόλαδο κάνει καλό και στην υγεία μας. Πάντα με μέτρο φυσικά.
Επίσης, χρησιμεύει σε άπειρα πράγματα μέσα σε ένα σπίτι, πέρα από το μαγείρεμα.
Ακόμη και αν δεν είσαι η καλύτερη νοικοκυρά, σίγουρα στην κουζίνα σου θα υπάρχει ένα μπουκάλι λάδι, κάπου, σε κάποιο ντουλάπι.
Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να ξεχνάς το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ειδικά, αν βιάζεσαι να μαγειρέψεις. Το αφήνεις εκεί για την επόμενη φορά.
Μέγα λάθος. Απ’ ότι φαίνεται, είναι κακή ιδέα να αφήνεις το λάδι πάνω στον πάγκο.
Γιατί όμως; Τι μπορεί να συμβεί;
Σύμφωνα με το Good Housekeeping, το να αφήνεις το ελαιόλαδο εκτεθειμένο στο φως και στη ζέστη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσει γεύση ξυδιού. Ακόμη, αν εκτεθεί στο οξυγόνο, κάνει αυτή την ξινή γεύση ακόμα πιο έντονη.
Το ελαιόλαδο πρέπει να αποθηκεύεται σε ένα δροσερό, ξηρό, σκοτεινό ντουλάπι, ιδανικά στους 14-18˚ C.
Αν και έχει ημερομηνία λήξης έως δύο χρόνια, αν ανοιχτεί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε έξι μήνες και ακόμη νωρίτερα, αν έχει εκτεθεί σε συνθήκες που έχουν επηρεάσει τη γεύση του.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ακουμπήσεις το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να μαγειρέψεις, θυμήσου να το επιστρέψεις στο ντουλάπι του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.