Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, εμφανίστηκε κατηγορηματικός όσον αφορά την μη σχέση μεταξύ της θρόμβωσης με το εμβόλιο της AstraZeneca το οποίο αρκετές χώρες έχουν πάψει, προς το παρόν να χορηγούν στους πολίτες.

«Είναι σαφή τα δεδομένα. Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. Η θρόμβωση τις φλέβες μας ή όταν φεύγουν και γίνονται θρομβολογική εμβολή είναι κάτι δυστυχώς πολύ συχνό. 1 στους 1000 κάθε χρόνο παθαίνει θρόμβωση. Έχουμε 850 τέτοια περιστατικά στην Ελλάδα το μήνα.

​Σε 17 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, η AstraZeneca ανακοίνωσε 37 περιστατικά θρόμβωσης σε όλο τον κόσμο. Είναι πολύ λιγότερα από το αναμενόμενα. Άρα δεν υπάρχει κανένα σήμα κινδύνου» υπογράμμισε ο καθηγητής, μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τρίτης.

Αναφερόμενος στην Γερμανία, είπε ότι εκεί «είδαν ένα πιο σπάνιο είδος θρόμβωσης στο εγκέφαλο. Αυτό είναι πιο σπάνιο φαινόμενο. Συμβαίνουν 3 – 15 περιστατικά στο εκατομμύριο. Σε 1,6 εκατομμύρια εμβολιασμούς είδαν 7 τέτοια περιστατικά. Άρα είπαν προσωρινά να το σταματήσουν» εξήγησε.

​«Ο κίνδυνος αν πάθω κορωνοϊό να πάθω θρόμβωση είναι 20%. Στους 100 που θα πάθουν κορωνοϊό, οι 20 θα κάνουν θρόμβωση. Στην Ελλάδα νοσηλεύσαμε περιστατικό με θρόμβωση των φλεβών του εγκεφάλου. Από κορωνοϊό, όχι από εμβόλιο» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Η γενική θρόμβωση είναι άσχετη με τον εμβολιασμό. Άσχετη. Παθαίνουν πολύ συχνά θρόμβωση για διάφορους λόγους ακόμα και αν δεν έχουμε κανένα υποκείμενο νόσημα. Η συχνότητα που αναφέρθηκε θρόμβωση είναι ελάχιστη μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca».

Στη συνέχεια, ο κ. Βασιλακόπουλος, ερωτήθηκε, αν πίσω από τη γερμανική κίνηση να «παγώσει» τους εμβολιασμούς με AstraZeneca κρύβονται άλλες σκοπιμότητες, όπως ο εμπορικός πόλεμος των χωρών για τα εμβόλια.

​«H Γερμανία δημιούργησε το μεγάλο πρόβλημα με τον εμβολιασμό με τον AstraZeneca και τον κίνδυνο με των άνω των 65. Ο ΕΜΑ από την αρχή είχε δώσει έγκριση ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν πρώτοι την ιστορία» σημείωσε.

«Η Εθνική Επιτροπή των Εμβολιασμών δεν έχει επαρκή επιστημονικά δεδομένα για να αποφασίσει αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ή όχι. Οι Γερμανοί δεν έχουν καν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία. Τα 7 περιστατικά είναι από δημοσιογραφικές πληροφορίες. Αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνονται με πιο σοβαρό τρόπο» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!