Γνώριζες πως υπάρχουν κάποιες τροφές που πρέπει να αποφεύγεις αν θέλεις να διατηρήσεις το βάρος σου στα σωστά επίπεδα;
Πέρα λοιπόν από τα γνωστά φαγητά που προσθέτουν πολλές θερμίδες, υπάρχουν και άλλες τροφές και ουσίες που δεν πρέπει να καταναλώνουμε όταν κάνουμε δίαιτα.
Δείτε παρακάτω τρεις από αυτές:
Τροφές με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Σε μικρή ποσότητα η ζάχαρη ( π.χ. ένα κουταλάκι του γλυκού) δεν είναι τόσο καταστροφική. Όλες οι γλυκαντκές ουσίες είναι πιο γλυκές από τη ζάχαρη και έχουν τη τάση να αλλοιώνουν σταδιακά τη γεύση, κάνοντας σε να αναζητάς περισσότερο γλυκό και πρόχειρα σνακ. Επιπλέον οι άνθρωποι που περιορίζουν τη χρήση γλυκαντικών ουσιών, έχουν περισσότερη ενέργεια.
Κατεψυγμένα γεύματα
Είναι μια πολύ βολική λύση αλλά δυστυχώς αυτά του τύπου τα γεύματα είναι επεξεργασμένα σε μεγάλο βαθμό και γεμάτα με λίπος και αλάτι. Προτίμησε όταν μαγειρεύεις να φτιάχνεις μεγαλύτερες ποσότητες και να καταψύχεις το δικό σου σπιτικό φαγητό.
Αλοιφές για το ψωμί και διάφορες σάλτσες
Ίσως πιστεύεις ότι είναι μια καλή εναλλακτική για το βούτυρο στο ψωμί ή το λάδι στη σαλάτα, αλλά πολλές φορές μπορεί να έχουν τις ίδιες ή ακόμα περισσότερες θερμίδες. Κατανάλωνε όλες τις παραπάνω τροφές πάντα με μέτρο και χωρίς υπερβολές.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.