Όταν αναφερόμαστε στα αυγά, οι περισσότεροι έχουμε κάποιες συνηθισμένες απορίες, σχετικά με το πόσο κρατάνε στο ψυγείο για να θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση, αλλά και πού πρέπει να τοποθετούνται.
Στην πραγματικότητα τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο από 3-5 εβδομάδες, ενώ δεν συνίσταται η αποθήκευσή τους στην κατάψυξη. Επίσης το ωμό ασπράδι αυγού μπορεί επίσης να διατηρηθεί για δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, όπως και ο κρόκος.
Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθούν από 2-4 ημέρες, ενώ εάν κρατήσετε τον κρόκο ή το ασπράδι ενός αυγού στην κατάψυξη, μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και μέσα σε ένα χρόνο.
Υπάρχει όμως και μια κίνηση που δεν πρέπει να κάνετε πριν βάλετε τα αυγά στο ψυγείο. Θα πρέπει αφού αγοράσετε τα αυγά να μην τα πλύνετε, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η φυσική επίστρωση που φέρει εξωτερικά το αυγό, θωρακίζοντάς το απέναντι σε βακτήρια. Μπορείτε να τα πλύνετε πριν ακριβώς τα χρησιμοποιήσετε.
Μια ακόμα συμβουλή για την αποθήκευση αυγών είναι να τοποθετείτε στο ψυγείο με τη συσκευασία τους καθώς έχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν. Επίσης, προτείνεται τα αυγά στο ψυγείο να μην τοποθετούνται στην πόρτα αλλά στο εσωτερικό του και να διατηρούνται σε θερμοκρασία 4 βαθμών κελσίου ή και χαμηλότερη