Το σκόρδο, λόγω της μυρωδιάς του, μπορεί να μην έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς, ωστόσο η κατανάλωση του φαίνεται ότι έχει πολλά οφέλη στην υγεία.
Ρίχνει την πίεση
Φάτε σκόρδο για να ρίξετε την πίεση επισημαίνουν οι ειδικοί. Λόγω των πολύτιμων συστατικών που περιέχει έχει την ιδιότητα να ρίχνει την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα.
Ωφελεί το ουροποιητικό σύστημα
Όσοι πάσχουν από διάφορες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος καλό θα είναι να βάλουν στην διατροφή τους το σκόρδο σε οποιαδήποτε μορφή είτε μέσω τροφών ή να καταναλώνετε ωμό.
Το σκόρδο δρα σαν τα αντιβιοτικά αφού έχουν αντιμικροβιακές ιδιοτήτες.
Προστατεύει από τον καρκίνο
Έχει βρεθεί ότι το σκόρδο περιέχει αντι καρκινικές ιδιότητες επομένως όσοι καταναλώνουν σκόρδο προστατεύουν τον οργανισμό τους από την εμφάνιση καρκίνου.
Καταπολεμά τη φαγούρα στα πόδια
Το σκόρδο είναι φυσικό αντιμυκητιασιακό και ανακουφίζει άμεσα από τα συμπτώματα της φαγούρας στα πόδια. Απλά βράστε το και στη συνέχεια απλώστε το στα πόδια σας.
Κατά της γρίπης
Το σκόρδο περιέχει σε μεγάλες ποσότητες θείο έχει την ιδιότητα να θωρακίζει το ανοσοποιητικό και να καταπολεμά τις λοιμώξεις.