Το γάλα αδιαμφισβήτητα, αποτελεί την καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον οργανισμό ενάντια στην οστεοπόρωση ενώ παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο και ηρεμεί τα νεύρα.
Είναι απαραίτητο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες ενώ ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα παρέχει 306mg ασβεστίου, έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.
Εκτός όμως από το ασβέστιο που προσφέρει στον οργανισμό έρευνες αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμη ένα όφελος από την κατανάλωση γάλακτος και την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνολικά.
Σύμφωνα με την μελέτη η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και γάλακτος και γιαουρτιού συσχετίστηκε με μείωση του κινδύνου εμφάνισης αυξημένων επιπέδων αρτηριακής πίεσης.
Επιπλέον επόμενη μελέτη έδειξε ευεργετική για την πρόληψη της υπέρτασης συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών γενικά και γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών και γάλακτος, με την εμφάνιση υπέρτασης.
Το γάλα λοιπόν σύμφωνα με τις έρευνες έχει μια επιπλέον δράση και αυτή είναι ευεργετική για την πίεση όσων καταναλώνουν γενικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.