Το αβοκάντο ανεβάζει σταδιακά τις μετοχές του το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ολοένα και περισσότεροι το προσθέτουν στη διατροφή τους.
Το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή καροτενοειδών -που δρουν αντιοξειδωτικά-, αλλά είναι πολύ πιθανό οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν το πιο θρεπτικό μέρος του και αυτό είναι το σκούρο πράσινο σημείο κοντά στη φλούδα.
Είναι μια πληροφορία που πολλοί αγνοούν, αλλά το τμήμα που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον φλοιό του αβοκάντο, αποτελεί και το πιο υγιεινό μέρος του.
Οι περισσότεροι, ασφαλώς, συνηθίζουν να πετούν τη φλούδα, χάνοντας έτσι πολλά θρεπτικά συστατικά.
Σε ό,τι αφορά τα καροτενοειδή, να σημειωθεί ότι προσφέρουν οφέλη για την καρδιά, ελέγχοντας επικίνδυνους παράγοντες όπως είναι η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υψηλή πίεση και η χοληστερόλη.
Επίσης, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο που το αβοκάντο είναι από τις πιο δημοφιλείς υπερτροφές.