Οι διατροφολόγοι προτείνουν να καταναλώνετε σκέτες τις σαλάτες σας χωρίς ιδιαίτερες σάλτσες, όμως μία απλή βινεγκρέτ μπορεί να προσφέρει πολλά.
Μάλιστα, σύμφωνα με μια μικρή έρευνα που δημοσιεύθηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση 32 γραμμαρίων λαδιού, δηλαδή 2 κουταλιών της σούπας, βοηθά στην πλήρη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των λαχανικών από τον ανθρώπινο οργανισμό. Καταναλώνοντας “καλά” λιπαρά μαζί με τη σαλάτα τους, οι συμμετέχοντες στην έρευνα μπόρεσαν να απορροφήσουν καλύτερα 8 θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Ε, Κ και Α, οι οποίες έχουν συνδεθεί με την πρόληψη του καρκίνου και τη βελτίωση της όρασης.
Όσο περισσότερο λαδάκι βάζει κανείς μάλιστα τόσο το καλύτερο. “Η προσθήκη της διπλάσιας ποσότητας dressing οδηγεί και στη διπλάσια απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών”, εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας, Wendy White.
Aντί λοιπόν να φοβάσαι τα λιπαρά και να τα αποφεύγεις, να θυμάσαι πως δεν είναι όλα το ίδιο. Επίλεξε τα “καλά” και υγιεινά εξ αυτών και ενσωμάτωσέ τα στα γεύματά σου για να τους χαρίσεις περισσότερη γεύση και να βελτιώσεις την υγεία σου.